Početna Magazin Godine Mobilni planetarijum u Gerontološkom centru u martu 2016. godine

Mobilni planetarijum u Gerontološkom centru u martu 2016. godine

Mobilni planetarijum u Gerontološkom centru u martu 2016. godine

Centar za promociju nauke će tokom nekoliko martovskih dana u Gerontološkom centru predstaviti mobilni planetarijum – U utorak, sredu i četvrtak, 15, 16. i 17. marta, u Gerontološkom centru na Bežanijskoj kosi Centar za promociju nauke predstaviće korisnicima Centra mobilni planetarijum.

  • Slika: Dom za stare Bežanijska kosa, Zemun

Nakon brojnih škola širom Srbije u kojima su školska deca i njihovi nastavnici upoznati sa raznovrsnim nebeskim pojavama kroz projekcije u planetarijumu, došao je red i na starije sugrađane da se upoznaju sa astronomskim fenomenima.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Planetarijumske projekcije u Gerontološom centru vodiće, kao i inače, stručni predavači, a tom prilikom biće skrenuta posebna pažnja na potrebu za obrazovnim sadržajima u svim starosnim uzrastima, kao i za otklanjanjem predrasuda kada je reč o pripadnicima trećeg doba.

Planetarijum je sferni bioskop koji projektuje slike zvezdanog neba i brojnih fascinantnih pojava u našem univerzumu. Projekcije u mobilnom planetarijumu predstavljaju izuzetno zanimljiv i atraktivan način za bliže upoznavanje sa astronomijom i srodnim naukama.

Više o planetarijumu pogledajte na sajtu Centra za promociju nauke!