Početna Vesti MMF i Vučić: U budžetu Srbije ima prostora za povećanje plata i penzija

MMF i Vučić: U budžetu Srbije ima prostora za povećanje plata i penzija

MMF i Vučić: U budžetu Srbije ima prostora za povećanje plata i penzija

Tokom razgovora predsednika Srbije sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda, bilo je reči i o povećanju plata i penzija. Zaključeno je da u budžetu Srbije ima prostora za te povišice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) rekao da Srbija želi da nastavi saradnju sa ovom finansijskom institucijom kroz novi program, saopšteno je posle sastanka 16. marta.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

„Želimo da održimo stabilnost javnih finansija i celokupne ekonomije i, što je još važnije, postignemo veći rast bruto domaćeg proizvoda“, rekao je predsednik Srbije na sastanku kojim misija MMF-a završava posetu Beogradu.

Džejms Ruf, šef misije MMF-a, čestitao je Aleksandru Vučiću uspešan završetak trogodišnjeg aranžmana i naglasio da je rukovodstvo MMF-a koristilo primer Srbije kao uspešan model za druge zemlje.

Sagovornici su se saglasili, kako prenosi Beta, da je neophodno završiti reformu javnih preduzeća i rešiti problem sa gubitašima u javnom sektoru. Dogovorena je pomoć i podrška MMF-a u boljem projektovanju i ostvarivanju mogućnosti za efikasnije upravljanje javnim investicijama.

Tema razgovora bila je i povećanje plata i penzija, u čemu su se Vučić i predstavnici MMF saglasili da, zahvaljujući odličnim rezultatima od početka godine, u budžetu Srbije ima prostora za te povišice.

Razgovarano je i o donošenju novog Zakona o naknadama, kojim bi bili ukinuti svi parafiskalni nameti, što bi olakšalo poslovanje privredi u Srbiji, kao i o smanjenju poreza i doprinosa na plate kao jedne od mera podsticaja zapošljavanja u privatnom sektoru.

Na sastanku sa misijom MMF-a ocenjeno je da Srbija ide dobrim putem i da je ostala posvećena daljem sprovođenju ekonomskih reformi, povećanju stope rasta BDP-a i poboljšanju životnog standarda građana.

Izvor: Beta