Početna Magazin Godine Mladost: Majkl Kejn i Džejn Fonda o filmu i životu starijih glumaca

Mladost: Majkl Kejn i Džejn Fonda o filmu i životu starijih glumaca

Mladost: Majkl Kejn i Džejn Fonda o filmu i životu starijih glumaca

Na ovogodišnjoj kanskoj premijeri filma „Mladost“, reditelja Paola Sorentina, Majkl Kejn je zabavio novinare i sve prisutne svojim opaskama o godinama, starosti i svojoj profesiji u osmoj deceniji života. U filmu sa njim glume i Harvi Kajtel i Džejn Fonda koja je takođe bila na konferenciji…

U svom novom filmu – „Mladost“ (Youth), 82-godišnji Majkl Kejn glumi kompozitora koji odlazi u odmaralište u Francuskoj. To je ujedno bio i povod za pitanja o filmskim ulogama i likovima koji su starije osobe, na šta je Kejn objasnio:

– Jedina moja alternativa igranju staraca jeste igranje mrtvaca. Tako da sam ipak izabrao da igram starca.

Film „Mladost“ je u konkurenciji za Zlatnu palmu u Kanu, a na premijeri su utisci publike bili podeljeni. Zanimljivo je da je ovo bilo prvo pojavljivanje Majkl Kejna u Kanu još od 1966. godine kada je glumio u filmu Alfi:

– Film Alfi tada je osvojio nagradu, ali ja nisam, tako da se nikada nisam ni vraćao – nastavio je Kejn da zabavlja novinare na konferenciji.

majkl-kejn-film-mladost-youth

Kompozitora kog u filmu Mladost igra Majkl Kejn engleska kraljica moli da izvede svoje najveće delo. S obzirom da je i sam nosilac titule viteza koju je dobio od Kraljice Elizabete II u stvarnom životu, novinarima je ispričao i jednu angdotu:

– Jednom prilikom sedeo sam na večeri pored nje, kada me je pitala znam li neku šalu. Odgovorio sam: „Ne znam nijednu šalu koju bih mogao da Vam ispričam“.

Pored Kejna, u filmu igra i Harvi Kajtel ali i vremešna glumica Džejn Fonda:

– Za mene je ovaj film poručuje nešto sa čime se u najvećoj meri slažem: Godine su pitanje stava. Ostajete mladi i vitalni duhom dok god imate žudnju za životom, a ja je imam, i film je ima – rekla je Fonda.

Na temu godina, karijere i glumačkog rada Kejn se osvrnuo još jednom novom anegdotom:

– Na ulici me je zaustavio 12-godišnji dečak za kog sam takođe poznat glumac. Ali za njega sam Betmenov batler – prenosi Njujork Tajms.