Foto albumi Generacije 20. i 21. veka

Mladić glumio klupu za staricu u zaglavljenom liftu

Tokom aprila 2014. godine Fejzbuk je obišla fotografija i priča sa Floride gde se jedan student zaglavio u liftu, zajedno sa staricom koja se kretala uz pomoć hodalice sa točkićima.

– Čim je lift nenadano stao starica je rekla kako ne može dugo da stoji. Zato sam joj ponudio da joj pomognem da sedne i bila je veoma zahvalna – objašnjava Cezar Larios kako je nastala fotografija.

Mladić je “glumio” klupu čitavih 30 minuta dok lift nije popravljen. Neobičan prizor zabeležio je kolega iz firme u kojoj povremeno radi kada je lift konačno otvoren.

Fotografija je izazvala hiljade komentara, među kojima se javila i majka mladića koja je, naravno, veoma ponosna na njegovo delo.

Komentar Penzina: Moć koju je ova fotografija pokazala po internetu verovatno potiče i od sve češćih loših vesti koje dolaze kao posledica međugeneracijskog jaza poslednjih godina. Tako je, u trenutku kada ljudi gube poverenje i veru jedni u druge, svaki gest dobrote i solidarnosti itekako dobrodošao.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija