Foto albumi Generacije 20. i 21. veka

Bumerang deca – Nova “generacija” u SAD

U svojoj video rubrici, “Grafikon dana”,26. septembra 2013. godine agencija Bloomberg predstavila je zanimljiv grafikon jedne od posledica poslednje finansijske krize u SAD.

Kako na tržištu rada u Evropi i Severnoj Americi nema poslova za mlade, mnogi mladi Amerikanci vraćaju se u roditeljski dom.

U svom komentaru ove pojave Bloomberg ih naziva “Bumerang deca”, s obzirom da statistike jasno pokazuju da nije reč samo o tome da mladi ostaju sa roditeljima nakon završene škole, već da se vraćaju i oni koji su pokušali da pođu svojim putem.

Sa roditeljima je u 2012. godini živelo 53% dece od 18 do 24 godine, 41% od 25 do 29 godina, i 17% od 30 do 34 godine, što predstavlja više nego dupli rast u svim starosnim kategorijama u odnosu na procente iz 2007. godine. Ipak, od 2011. beleži se blagi pad, prateći popuštanje krize.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija