Početna Magazin Godine Ministarstvo objavilo listu ugostiteljskih objekata za korišćenje vaučera

Ministarstvo objavilo listu ugostiteljskih objekata za korišćenje vaučera

Ministarstvo objavilo listu ugostiteljskih objekata za korišćenje vaučera

Na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija objavljena je lista ugostitelja, ugostiteljskih objekata i hotela u kojima će u toku ove godine biti moguće iskoristiti vaučere i rezervisati boravak. Za pružanje te usluge do sada se prijavilo 234 ugostitelja.

FotografijaKuršumlijska banja, hotel Žubor

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Kako je navedeno u saopštenju koje prenosi Tanjug, od 15. decembra, od kada je trajala prva faza prijavljivanja, Ministarstvu je dostavljeno ukupno 234 prijava ugostitelja, najviše iz Vrnjačke banje, Ribarske banje, Sokobanje, Zlatibora i Kopaonika. Spisak ugostitelja biće otvoren cele godine i oni će moći da se prijavljuju, a lista će biti ažurirana svakog meseca.

Svi zainteresovani građani iz kategorija obuhvaćenih Uredbom, moći da se prijavljuju već od danas 4. janura do 15. oktobra na šalterima JP „Pošta Srbije“ na teritoriji cele Srbije, piše Politika.

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i predstavlja maksimalni iznos sredstava, koja korisnik može koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima.

Postupak prijavljivanja će biti kao i u 2015. godini gde su građani u zavisnosti od kategorije kojoj pripadaju, podnosili i rezervaciju koju im izdaje ugostitelj.

Obrasce za prijavljivanje, kao i listu ugostiteljskih objekata možete naći na sajtu Ministarstva na linku ovde.

U okviru Uredbe o podsticanju razvoja domaćeg turizma intenziviranjem korišćenja turističke ponude u Srbiji kroz šemu vaučera, u periodu od 6. jula do 15. oktobra prošle godine prijavilo se ukupno 14.087 građana, od čega su 58,94 odsto činili penzioneri, 29,57 odsto zaposlena lica čija primanja ne prelaze 60.000 dinara, 10,19 odsto nezaposleni građani i oko dva odsto ostale kategorije građana.

Najviše korisnika se prijavilo iz Beograda, Kragujevca, Novog Sada, Niša, Sremske Mitrovice, Leskovca.

Za nešto više od tri meseca koliko je trajala akcija, domaći turizam, samo zahvaljujući ovoj meri je brojao oko 118.625 noćenja. Građani su najviše interesovanja pokazali za boravak u Prolom banji, Sokobanji, Vrnjačkoj banji, Kopaoniku, Lukovskoj banji i Zlatiboru.

Prosečna dužina boravka građana je osam i po noći, a pet je bio minimum da bi se rezervisao vaučer.

Lista korisnika od ove godine proširuje se na inostrane penzionere, odnosno naše građane koji primaju inostrane penzije, ali i na nosioce registrovanih poljoprivrednih domaćinstava.

Uslovi za dodelu vaučera su isti – da prihod koji ostvaruju mesečno ne prelazi 60.000 dinara i rezervacija minimum pet dana u nekom od hotela.

Građani bi bar mesec dana ranije trebalo da odluče gde će boraviti, kako bi izvršili rezervaciju i kako se ne bi desilo da hotel bude prebukiran i zbog toga ostanu bez mesta.