Početna Magazin Godine Društvo Ministarstvo gluvih telefona

Ministarstvo gluvih telefona

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike uputilo je poziv za javnu raspravu o Nacrtu zakona o znakovnom jeziku udruženjima i organizacijama gluvih i nagluvih, ali uz obaveznu potvrdu dolaska na skup – fiksnim telefonom!

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
U dopisu koji je ministarstvo uputilo organizacijama gluvih ili organizacijama koje se bave gluvima, napisano je da je „potvrda učešća obavezna“ i to na fiksni broj telefona, objavilo je na svom sajtu udruženje „Čujemo vas“, posvećeno poboljšanju i unapređenju položaja gluvih i nagluvih osoba.
U pozivu koji je upućen i objavljen na sajtu Ministarstva navodi se da je javna rasprava sprovodi „za predstavnike javne vlasti, udruženja građana posebno gluvih i nagluvih osoba, stručne javnosti i druge zainteresovane učesnike“. 
Nakon toga, zaposlenima u ministarstvu je sugerisano da gluvi ne mogu da potvrde svoj dolazak fiksnim telefonom, pa ostaje nada da će ministarstvo otvoriti i broj mobilnog telefona kako bi se gluvi javili putem SMS poruke. Ovakvu grešku Ministarstvo nije napravilo u prethodnom periodu, kada je za predloge, sugestije, inicijative i komentare na Nacrt zakona o znakovnom jeziku kao adresu stavilo mejl adresu i adresu Ministarstva.