Društvo Magazin Godine Srbija

Ministarstvo gluvih telefona

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike uputilo je poziv za javnu raspravu o Nacrtu zakona o znakovnom jeziku udruženjima i organizacijama gluvih i nagluvih, ali uz obaveznu potvrdu dolaska na skup – fiksnim telefonom!

U dopisu koji je ministarstvo uputilo organizacijama gluvih ili organizacijama koje se bave gluvima, napisano je da je „potvrda učešća obavezna“ i to na fiksni broj telefona, objavilo je na svom sajtu udruženje “Čujemo vas”, posvećeno poboljšanju i unapređenju položaja gluvih i nagluvih osoba.
U pozivu koji je upućen i objavljen na sajtu Ministarstva navodi se da je javna rasprava sprovodi “za predstavnike javne vlasti, udruženja građana posebno gluvih i nagluvih osoba, stručne javnosti i druge zainteresovane učesnike”. 
Nakon toga, zaposlenima u ministarstvu je sugerisano da gluvi ne mogu da potvrde svoj dolazak fiksnim telefonom, pa ostaje nada da će ministarstvo otvoriti i broj mobilnog telefona kako bi se gluvi javili putem SMS poruke. Ovakvu grešku Ministarstvo nije napravilo u prethodnom periodu, kada je za predloge, sugestije, inicijative i komentare na Nacrt zakona o znakovnom jeziku kao adresu stavilo mejl adresu i adresu Ministarstva.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija