Magazin Godine Srbija

Dom zdravlja Užice: Iz penzije na posao jer nema internista

Poznati lekar iz Užica, doktor Strajin Šuljagić, već godinama menja i pomaže kolegama internistima Doma zdravlja, a sada se i vratio na posao iako je na pragu devete decenije.

Dr Slavka  Mitričević, direktorka Doma zdravlja u Užicu rekla je za Blic da su doktora Šuljagića, osnivača endokrinološke službe u Užicu, iz penzije privremeno vratili na posao u internističku ordinaciju Doma zdravlja s obzirom da na tržištu rada nema doktora koji bi popunili upražnjeno mesto od kada je jedini internista te ustanove premešten u užičku bolnicu:
– Do januara u Domu zdravlja je kao jedini lekar internističke prakse radila kardiolog Marija Marković, koja je po odluci Zdravstvenog centra premeštena u bolnicu. Suočeni sa velikim pritiskom pacijenata kojima je bio potreban pregled interniste bili smo prinuđeni da vratimo dr Šuljagića po ugovoru o povremenom vršenju poslova. 
Neki od komentara na ovu vest podsetili su da već deceniju u Srbiji ima sve manje specijalizacija za nove generacije lekara te da nije ni čudo što su moguće i ovakve situacije u zemlji u kojoj ima toliko nezaposlenih, među kojima su i lekari.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija