Početna Magazin Godine Dom zdravlja Užice: Iz penzije na posao jer nema internista

Dom zdravlja Užice: Iz penzije na posao jer nema internista

Poznati lekar iz Užica, doktor Strajin Šuljagić, već godinama menja i pomaže kolegama internistima Doma zdravlja, a sada se i vratio na posao iako je na pragu devete decenije.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Dr Slavka  Mitričević, direktorka Doma zdravlja u Užicu rekla je za Blic da su doktora Šuljagića, osnivača endokrinološke službe u Užicu, iz penzije privremeno vratili na posao u internističku ordinaciju Doma zdravlja s obzirom da na tržištu rada nema doktora koji bi popunili upražnjeno mesto od kada je jedini internista te ustanove premešten u užičku bolnicu:
– Do januara u Domu zdravlja je kao jedini lekar internističke prakse radila kardiolog Marija Marković, koja je po odluci Zdravstvenog centra premeštena u bolnicu. Suočeni sa velikim pritiskom pacijenata kojima je bio potreban pregled interniste bili smo prinuđeni da vratimo dr Šuljagića po ugovoru o povremenom vršenju poslova. 
Neki od komentara na ovu vest podsetili su da već deceniju u Srbiji ima sve manje specijalizacija za nove generacije lekara te da nije ni čudo što su moguće i ovakve situacije u zemlji u kojoj ima toliko nezaposlenih, među kojima su i lekari.