Magazin Godine Svet Tehnologija i obrazovanje Život i godine

Milion dolara za naučnike koji se izbore sa starenjem

Početna nagrada od milion dolara biće podeljena u dve nagrade od po 500.000 dolara – za rešenje problema srčane aritmije, i za produženje života od 50 odsto…

Inicijativa iz Silikonske doline u San Francisku, Kalifornija, pokrenula je nagradu Palo Alto (zvaničan sajt) od milion dolara za naučnike koji ponude rešenja za eliminaciju starenja.

– Na osnovu rapidnog uspeha biomedicinskih nauka, verujemo da nije pitanje da li možemo da “provalimo” kod starenja, već: kada ćemo to uraditi – kaže direktorka Palo Alto nagrade Keith Powers.

Organizatori ove nagrade uspostavili su saradnju sa velikim investitorima, pojedincima i kompanijama, institucijama i privatnim fondacijama kako bi obezbedili nadmetanje naučnih ideja i radova i u narednom periodu.

Početna nagrada od milion dolara biće podeljena u dve nagrade od po 500.000 dolara. Prva polovina ide prvom timu koji dokaže da može da reši problem srčane aritmije i dovede rad srca na “režim” koji odgovara zreloj mladoj osobi.

Druga polovina nagrade rezervisana je za tim koji prvi uspe da produži život čoveka za 50 odsto.

Za sada se prijavilo 11 timova iz sveta za učešće u nagradi (spisak timova na sajtu TechCruch).


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija