Foto albumi Umetnost i starost

Marie-Therese, slika Jelene Bulajić

Slika rađena kombinovanom tehnikom na platnu pod nazivom “Marie-Therese” delo je novosadske umetnice Jelene Bulajić.

Slika je jedan od portreta koje je mlada umetnica izložila zajedno sa Jovankom Stanojević na izložbi “Starost” u Likovnoj galeriji KCB. Portreti su veličine 270×250 cm. Uglavnom su predstavljene žene.

Jelena Bulajić ima 23 godine i student je završnih master studija na City & Guilds of London Art School. Dobitnica je granta Elizabeth Greenshields Foundation, Montreal.

Kao predložak za svoje slike koristi fotografije. Napravi i do 400 za jednu sliku, ali je interesantno da uglavnom koristi prvu. Na licima starih ljudi ona iscrtava njihove životne priče, poput mape na licu. I taj proces naziva mapiranjem lica.

Više o načinu rada Jelene Bulajić možete pročitati u tekstu Ivane Tomanović na portalu Refoto.rs odakle je i preuzeta slika “Marie-Therese”.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija