Magazin Godine Srbija

Mali Novosađani u poseti Domu penzionera

Nakon što su u svom vrtiću “Dunavski cvet” ugostili svoje bake i deke, najmlađi Novosađani su poželeli da odu u posetu najstarijim sugrađanima u Gerontološkom centru.


Naime, kroz razgovor sa svojim vaspitačicama saznali su da postoje i bake i deke koji žive nedaleko od njih, a čiji je život nešto drugačiji i možda malo monoton.
Deca su onda poželela da razbiju tu monotoniju svojom posetom, prenosi RTV. Ljubica Ubavić, organizatorka kulturnih dešavanja u Centru ističe da su te posete, kada neko poželi da dođe i da ih obraduje najtopliji i da govore o tome koliko su Novosađani humani i osećajni. 

U Domu penzionera mališani su toplo dočekani. Svi su bili veseli. Klinci i klinceze bili su izvođači, a penzioneri odlična publika spremna da aplaudira.

Na kraju posete, deci su u znak zahvalnosti podeljene mandarine i pomorandže, poklon koji su mnogi od korisnika Doma dobijali i sami kada su bili mali.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija