Početna Magazin Godine Zemlje bivše Jugoslavije Luksuzni dom za stare u Splitu

Luksuzni dom za stare u Splitu

Luksuzni dom za stare u Splitu

U Splitu je jeseni 2013. godine počeo sa radom ekskluzivni dom za stare Dioklecijan. Ovaj dom, vredan 15 miliona evra, ima pet zvezdica.

U Evropi postoji, prema pisanju hrvatskih medija, još samo tri doma u ovom rangu: u Berlinu, Ženevi i Barseloni.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Rezidencija Dioklecijan prostire se na deset hiljada kvadrata. Sa pretposlednjeg, šestog sprata, gde se nalazi terasa sa velikim bazenom, vidi se Jadran „od Trogira do Makarske“. Na tom spratu su i dva predsednička apartmana od 80 kvm. Ostalih 59 apartmana veličine je od 34 do 45 kvm. Za osobe kojima je potrebna stalna medicinska nega predviđeno je pet soba sa 24-časovnim lekarskim nadzorom.

Za vitalne i pokretne, obezbeđene su razne usluge. Ukoliko žele u šetnju ili na plažu, na svakih pola sata ispred rezidencije staje mercedes koji ih razvozi. Ako ne žele da izlaze, korisnici doma mogu u rezidenciji da idu u saunu, fitnes centar, kod frizera ili pedikira, na masažu. Posle opuštanja i ulepšavanja, mogu da odgledaju film u mini-bioskopu rezidencije. Bioskop je, kao i ceo objekat, luksuzno opremljen. Za one koji vole da čitaju, tu je biblioteka i internet-kafe. O ishrani se brinu nutricionisti i vrhunski kuvari. Na sve se mislilo.

Pregledajte na Penzinu ponudu domova za stare u Srbiji!
Pregledajte na Penzinu ponudu domova za stare u Srbiji!

Cene boravka kreću se od 1.300 do 2.000 evra mesečno. Vlasnik ovog doma, hrvatski preduzetnik Juroslav Buljubašić, računa da će ovaj dom biti pun zahvaljući nižim cenama. Jer, za evropske penzionere, ove cene su izuzetno povoljne, a hrvatsko primorje se već doživljava kao „evropska Florida“...