Magazin Godine Srbija

“Lider u regionu”: 400.000 bez kanalizacije

Stanovnici gradskih opština Zemun, Palilula i Savski venac nalaze se u najtežem položaju kada je reč o problemu nedovoljno razvijene kanalizacione mreže u Beogradu.


Posebno su ugrožena zemunska naselja Altina, Šangaj, Busije, ali i sama Batajnica, palilulska naselja Pančevački rit, Ovča, Borča, Krnjača i Kotež, podavalaska naselja na jugu, kao i Kaluđerica i Boleč. Međutim, problem postoji i u centralnim gradskim zonama, u delovima Dedinja, Senjaka i Zelenog venca.

U gradskom “Vodovodu i kanalizaciji” kažu da četvrtina grada nema priključak na kanalizaciju. U Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju objašnjavaju da oko milion ljudi koristi samo 54.000 legalnih priključaka i oko 60.000 septičkih jama, pišu Večernje.

Problem sa rešenjem fekalnih voda predstavlja naročitu opasnost od širenja zaraza u uslovima nepredviđenih vremenskih prilika kao što su velike suše (opadanje nivoa reka u koje se odvodi kanalizacija), ili obilne padavine koje izazivaju prelivanje jama i šahtova.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija