Početna Magazin Godine Legalizacija 100 kvadrata 1.500 evra više

Legalizacija 100 kvadrata 1.500 evra više

Pomoćnica ministra građevinarstva Aleksandra Damnjanović kaže za 24 sata da će nakon usvajanja Zakona o legalizaciji biti donet pravilnik kojim će biti regulisane različite cene legalizacije u odnosu na površinu koja ulazi u proces legalizacije.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Novina je što će prema novom predlogu nacrta zakona o legalizaciji, koji je trenutno u fazi rasprave, biti potrebno najmanje 1.500 evra više nego do sada za legalizaciju 100 kvadrata s obzirom da je toliko otprilike cena izrade glavnog projekta za nekretninu te površine koji do sada često nije bio obavezan.
Svi koji su do 11. septembra 2009. godine sagradili divlje objekte, a još uvek ih nisu legalizovali, moraće da plate više s obzirom da nije više dovoljan običan izveštaj ili zapisnik građevinske komisije za dobijanje građevinske dozvole. Cena izrade glavnog projekta kreće se od 12 do 30 evra po kvadratnom metru, zavisno od građevinske zone. 
Nacrtom predloženog zakona definisana je dodatno zaštita susedskih prava koja se odnose na udaljenost od susedne zgrade i spratnost. Do sada je važilo pravilo da ukoliko se sused nije bunio tokom izgradnje kasnije nije imao pravo na žalbu.