Početna Magazin Godine Lažni zaštitnik penzionera krao po kućama

Lažni zaštitnik penzionera krao po kućama

U Požarevcu je uhapšen 23-godišnji R.P. pod optužbom da je izvršio više krivičnih dela teških krađa i to – predstavljajući se policajac ili radnik osiguravajuće kuće u ulozi zaštitnika penzionera.

Protiv njega je, kako javlja Radio Boom 93, podneta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je, lažno se predstavljajući, krao novac i dragocenosti iz domova ljudi koji su ga puštali u kuću.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Sumnja se da je on, predstavljajući se kao zaštitnik penzionera, kao policajac i kao radnik osiguravajućih kuća, početkom marta, zvonio na vrata stanova uglavnom starijih Požarevljanki. Pošto bi ga one pustile u stan, on je zahtevao da mu pokažu ček od penzije, račune za struju, ali i novac koji trenutno imaju u kući. Onda bi, koristeći njihovu nesmotrenost, odnosio novac i nakit.

Osumnjičeni se policiji, prilikom privođenja, predstavio kao F.P. i dao na uvid ličnu kartu svog brata. Ostao je dosledan u pokušaju obmane policije, pa je i sva dokumenta koja su mu data da potpiše prema proceduri pri zadržavanju osumnjičenih, potpisao kao F.P.

Osumnjičeni je predat Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu uz krivičnu prijavu. Pretpostavlja se da je on krađe na sličan način vršio i na teritoriji gradova Jagodina, Pančevo, Smederevo i Svilajnac.