Magazin Godine Srbija

Lažni zaštitnik penzionera krao po kućama

U Požarevcu je uhapšen 23-godišnji R.P. pod optužbom da je izvršio više krivičnih dela teških krađa i to – predstavljajući se policajac ili radnik osiguravajuće kuće u ulozi zaštitnika penzionera.

Protiv njega je, kako javlja Radio Boom 93, podneta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je, lažno se predstavljajući, krao novac i dragocenosti iz domova ljudi koji su ga puštali u kuću.

Sumnja se da je on, predstavljajući se kao zaštitnik penzionera, kao policajac i kao radnik osiguravajućih kuća, početkom marta, zvonio na vrata stanova uglavnom starijih Požarevljanki. Pošto bi ga one pustile u stan, on je zahtevao da mu pokažu ček od penzije, račune za struju, ali i novac koji trenutno imaju u kući. Onda bi, koristeći njihovu nesmotrenost, odnosio novac i nakit.

Osumnjičeni se policiji, prilikom privođenja, predstavio kao F.P. i dao na uvid ličnu kartu svog brata. Ostao je dosledan u pokušaju obmane policije, pa je i sva dokumenta koja su mu data da potpiše prema proceduri pri zadržavanju osumnjičenih, potpisao kao F.P.

Osumnjičeni je predat Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu uz krivičnu prijavu. Pretpostavlja se da je on krađe na sličan način vršio i na teritoriji gradova Jagodina, Pančevo, Smederevo i Svilajnac.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija