„Kućica zdravlja“ – Besplatni preventivni pregledi u Batajnici

„Kućica zdravlja“ će i ove nedelje omogućavati besplatne preventivne preglede. U utorak, 26. mart, pružaće zdravstvene usluge najstarijim građanima Batajnice.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Građani će, zahvaljujući mobilnoj ambulanti „Kućica zdravlja“ moći da obave besplatne preventivne preglede i ove sedmice. „Kućica zdravlja“ je stacionirana u zemunskom naselju Batajnica, na adresi Majke Jugovića 1.

„Sve do utorka, 26. marta, građani će moći da od 8 do 15 časova besplatno i bez prethodnog zakazivanja da obave preventivne preglede.“ Ovo je za novinsku agenciju Tanjug rekla dr Dražena Babić, direktorka Doma zdravlja Zemun.

Doktorka Babić je rekla da je pruženo oko 2.000 zdravstvenih usluga do sada. Dodale je da će u ponedeljak, 25. marta medicinski tim brinuti o zdravlju najmlađih. U Utorak, 26. marta u „Kućici zdravlja“ u Batajnici tim zdravstvenih radnika brinuće o zdravlju najstarijih građana.

„Danas svi građani takođe mogu da obave ultarzvučne preglede, kao i preglede kod lekara opšte medicine, bez čekanja i zakazivanja“, kazala je Babić.

Direktorka Doma zdravlja Zemun je navela da primarna zdravstvena zaštita predstavlja prvu kariku u lancu očuvanja zdravlja stanovništva. „Kućica zdravlja“, dodala je, nastavlja rad kako bi se zdravstvena kultura stanovništva podigla na viši nivo.

Izvor: Tanjug
Fotografijarawpixel.com