Dogovorena saradnja doma za stare Apatin sa bibliotekom

Dogovorena je saradnja državnog doma za stare „Apatin“ sa bibliotekom „Miodrag Borisavljević“ iz tog grada.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Protokol o saradnji doma za stare „Apatin“ i lokalne biblioteke potpisale su Slađana Šušnjar, direktorka Ustanove za odrasle i starije „Apatin“ i Sanja Šijan, direktorka apatinske biblioteke „Miodrag Borisavljević“.

Ovaj protokol podrazumeva razmenu znanja i iskustva, životne radosti i smeha. To će biti ostvareno kroz organizovanje uzajamnih poseta.  Cilj je postizanje što kvalitetnijeg i sadržajnijeg života korisnika apatinskog Doma za stare.

Planirano je da svake srede, u prostorijama Doma za stare Apatin, bude realizovan novi projekat pod nazivom „Čitamo sa vama i za vas“. Bibliotekarke će jednom nedeljno posećivati Klub za starije u Apatinu koji se nalazi pri ovoj Ustanovi i korisnicima čitati knjige. Oni će, pored toga, zajedno analizirati određena književna dela i različite pisane informacije prema interesovanjima korisnika. Povremeno će se radionice odvijati i u prostorijama apatinske Biblioteke. U biblioteku će korisnici dolaziti organizovano.

Ovaj vid aktivnosti je posebno važan za starije osobe koje ne znaju da čitaju, ili usled različitih zdravstvenih ograničenja nisu u mogućnosti da to samostalno rade.

Izvor: Radio Dunav