Početna Magazin Godine Društvo Komičar: Penzioneri imaju tužnu iluziju da su zaslužili svoje penzije

Komičar: Penzioneri imaju tužnu iluziju da su zaslužili svoje penzije

„Delim predrasude uprkos tome što sam skoro i sam stariji građanin. Problem sa starima je to što su oni prokleto svuda…“ priča britanski komičar u svojoj novoj predstavi…

Džeremi Paksmen (Jeremy Paxman), britanski komičar koji je do juna 2014. godine vodio TV-šou na BBC-ju, ovih dana promoviše svoju solo predstavu u stilu „stendap“ komičara u kojoj su glavna tema stariji građani.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Paksmen je i sam na granici ove starosne grupe, s obzirom da ima 64 godine. Njegove šale naišle su na neodobravanje nekih drugih poznatih ličnosti, a jedan od njih bio je i Pirs Morgan, poznati britanski voditelj koji sada radi u Njujorku, SAD, koji je Paksmena na Tviteru nazvao „užasnim malim čovekom“.

Prevodimo nekoliko Paksmenovih rečenica, pa prosudite sami koliko ima zbilje, a koliko šale:

– Delim predrasude uprkos tome što sam skoro i sam stariji građanin. Problem sa starima je to što su oni prokleto svuda.

– Ne možete da uđete u voz, ili pab a da ne naletite na njih: ljudi koji misle da to nije njihova krivica i koji veruju da im država duguje da žive samo zato što imaju tu tužnu iluziju da su plaćali celog svog radnog u penzioni fond.

– A nisu, zato što su vlade, jedna za drugom, sveobuhvatno promašivale kompletne planove za upravljanje penzijama u ovoj zemlji pa se njihove penzije plaćaju od onog što mi zarađujemo – kaže komičar za Independent.