Početna Magazin Godine Komentar čitaoca Penzina na propise o beneficiranom radnom stažu

Komentar čitaoca Penzina na propise o beneficiranom radnom stažu

Komentar čitaoca Penzina na propise o beneficiranom radnom stažu

„Kod mene je teško naterati nekoga da ide da radi poslove sa beneficiranim stažom – samo ko je morao i nije imao izbora. Besmisleno je kažnjavati takve ljude. To su heroji rada, i ranije vlasti su to kao nagradu tretirale…“ – piše u svom komentaru čitalac Penzina…

Komentar Ivana, čitaoca Penzina, izdvajamo i prenosimo u celosti:

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Poštovani,

Čitam komentare i muke radnika koji su radili na radnim mestima sa beneficiranim radnim stažom, a u vezi sa tim, i o sniženjima godina za starosnu penziju.

Pa to su toliko rigidni i besmisleni članovi Zakona o PIO, koje donose oni koji u praksi nemaju veze šta znači raditi na takvim radnim mestima!

Kod mene je teško naterati nekoga da ide tamo da radi – samo ko je morao i nije imao izbora. Besmisleno je kažnjavati takve ljude. To su heroji rada!

Ranije vlasti su to kao nagradu tretirale, a ovi, nesposobni da obezbede pare: „Daj da sečemo!“ Pa u ratu nije bilo genocida a sa ovim ljudima se čini u miru!

Treba povesti inicijativu da se trezveno preispita tumačenje beneficiranog staža, a ni Predsednik nije trebalo ovakav zakon da potpiše.

Ja pratim razvoj u vezi sa ovom temom 30 godina, i svi kako dođu na vlast budu sve nepravedniji i rigorozniji.

Ova vlast je najviše obesmislila beneficirani staž, i pogotovo sniženje godina, pa sad još i kazna sa 0,34 odsto po mesecu ako neko odluči da ode u penziju pre 65. godine. Pa onda neka ga i ukinu!

Ljudi moji, 2/3 radnog staža raditi na ovakvim radnim mestima – pa to je „genijalno“ ko ga je smislio!

Da nije žalosno bilo bi smešno. Niko stručne ljude nije konsultovao… medicinu rada…

Ja sam 15 godina radio na radnim mestima sa otežanim uslovima rada, a onda još toliko kontrolisao rad na radnim mestima sa takvim uslovima rada kao lice za bezbednost i zdravlje na radu.

Apelujem, svako ko ovaj moj vapaj pročita, neka pomogne da se ovde nesto poboljša. Ja sam na mnoga vrata poslao pisma i mejlove ali nikoga od njih nije zabolela glava.

Još su valjda mladi, ali – starost brzo dolazi. A mali broj onih koji rade na takvim radnim mestima približi se penziji, a kamo li da je tako doživi.

Eto, dođoše vremena da pojedinci gaze preko mrtvih da ostvare svoje snove.

Pozdrav i hvala,

Ivan

Original Ivanovog komentara na linku ovde.