Aktivni u poznim godinama Foto albumi

Zaveštanje vrednog čoveka

Iako je bio radnik, to ga nije sprečavalo da stalno napreduje učeći. Kad god mu se rodilo dete, on bi počeo da uči novi zanat ili veštinu.

Demijan Farnvort u tekstu za Copybloger sabira radno iskustvo svog dede u 10 saveta za poslovni uspeh. Ono što je zanimljivije od samog teksta jeste činjenica da je ovaj mladi, uspešni čovek prepoznao u svom uspehu uticaj svoga dede koji je bio običan radnik.

Taj radnik je imao jednu ženu i dvanaestoro dece. Izdržavao ih je napornim i upornim radom. Jednostavno, nije mnogo filozofirao nego je završavao ono što je trebalo da se završi. Ustao bi sa stolice i uradio bi potrebno. Sa dvanaestoro dece nije bilo lako, ali je Demijanov deda imao specifičan pristup poslu.

Iako je bio radnik, to ga nije sprečavalo da stalno napreduje učeći. Kad god mu se rodilo dete, on bi počeo da uči novi zanat ili veštinu.
Bio je stolar, električar, baštovan, zavarivač… I pored posla, obe svoje kuće sam je izgradio korišćenjem recikliranog materijala.

Iako njegov deda neće dospeti ni na jednu listu najuspešnijih ljudi, Demijan smatra da je on ostavio značajno zaveštanje: on je bio glava velike porodice čiji je svaki član postao marljiv čovek.

Fotografija: Saša Roksandić


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija