Filmska umetnost i umetnost življenja Magazin Godine

Kolač: Film o ženi koja pati od hroničnog bola

U filmu Cake (Kolač), Dženifer Aniston igra ženu koja pati od hroničnog jakog bola. Bol je emotivan ali i fizički, a njen bes toliko van njene kontrole da je izbačena čak i iz grupe za podršku osobama koje trpe hroničan bol.

U intervjuu za NPR Dženifer kaže da tema filma nije nešto što nailazi na odobravanje u Holivudu, pa joj je drago što je film snimljen u nezavisnoj produkciji:

– Junakinju boli svaki deo tela i radila sam na tome da se upoznam sa bolom u nogama, leđima, vratu…

– Na kraju počinjete da se osećate čudno, da osetite svrab, peckanje, i svake nedelje snimanja morala sam da vežbam samo da budem sigurna da mi se nijedan taj “bol” ne bi “zakačio” za telo i ostao.

– Razgovori sa muškarcima i ženama koji su osećali hronične bolove svakodnevno bili su neverovatni. Svake večeri bila sam tako zahvalna zbog mog tela – priča Dženifer za NPR.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija