Književna druženja povodom dodele Draganove nagrade 2021.

Povodom dodele Draganove nagrade 2021. godine, biće organizovana književna druženja u Kragujevcu, Novom Sadu, Beogradu, kao i mali prijem u Čačku.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Na ovogodišnjem konkursu za najbolji putopis osoba starih 60 i više godina, koji već sedmu godinu zaredom realizuju UG Snaga prijateljstva – Amity i portal Penzin, a pod pokroviteljstvom Bebe Kuka, iz Zemuna, pristigli su radovi 106 autora iz Srbije i iz osam drugih zemalja.

Žiri je imao težak zadatak da među odličnim radovima izabere po tri najbolja rada iz svake od pet kategorija, čiji autori dobijaju prvu, drugu ili treću nagradu. Žiri je pored 15 najboljih radova, čiji će autori dobiti nagrade, odabrao još 17 radova čiji će autori dobiti posebne pohvale.

Sve te radove (32 putopisa), sa još jednim radom Majstora pera, Amity je objavio u publikaciji „Putovanja bez granica“. Ova publikacija će biti promovisana na književnim druženjima koja organizujemo sa učesnicima ovogodišnjeg konkursa.

Književna druženja

Prvo književno druženje biće u Kragujevcu, u četvrtak, 5. avgusta 2021, u 13.30 časova, u prostorijama Crvenog krsta Kragujevac, u ulici Svetozara Markovića 7. U Kragujevcu ćemo dodeliti tri od 15 nagrada i tri od 17 pohvala za učesnike iz Kragujevca i okruženja.

U Novom Sadu, književno druženje će biti realizovano u utorak, 10. avgusta 2021. u 10 časova u prostorijama Udruženja penzionera grada Novog Sada, u ulici Poštanska 3. U Novom Sadu ćemo dodeliti dve nagrade i pet pohvala za učesnike konkursa koji dolaze iz Vojvodine.

U Beogradu, književno druženje će biti realizovano u četvrtak, 12. avgusta 2021. u 18 časova, u prostorijama Biblioteke grada Beograda, u Čitaonici odeljenja umetnosti, Knez Mihajlova 56. U Beogradu će biti dodeljeno devet nagrada i devet pohvala za učesnike koji dolaze iz Beograda i okruženja.

Dobitnica nagrade iz Čačka svoju nagradu će primiti u Čačku, 4. avgusta 2021. u Hotelu Beograd, gde Amity tog dana, sa udruženjem FemPlatz, realizuje obuku za udruženja penzionera i drugih koja rade sa starijima/za starije, a iz Moravičkog su okruga.

Svi učesnici konkursa čiji su radovi objavljeni u publikaciji „Putovanja bez granica“ dobiće po osam primeraka publikacije.

Prvonagrađeni za svaku od pet kategorija dobijaju trodnevno nagradno putovanje sa sebi dragom osobom u Vrnjačku Banju. Putovanje će biti realizovano tokom oktobra 2021. godine. Drugoplasirani iz svake od pet kategorija dobijaju vaučer za večeru u restoranu u svom mestu, sa sebi dragom osobom, a trećenagrađeni, skroman poklon.

Pozivamo sve učesnike na ovogodišnjem konkursu za „Draganovu nagradu“, a posebno laureate, da nam se pridruže na nekom od ovih događaja.