Fizioterapija Foto albumi

Kinezitejping kao postoperativna terapija meniskusa i ligamenata

Kinezitejping primenjuje se i kao postoperativna terapija meniskusa i ligamenata kada treba povratiti punu formu mišića…

Pacijent na fotografiji oporavlja se od operacije meniskusa i prednjih ukrštenih ligamenata kolena, koja je izvršena tri meseca pre primenjene terapije kinezi-trakama – kinezitejping. Kao posledica tromesečne neaktivnosti, oslabili su mišići donjih ekstremiteta. U pitanju je profesionalni fudbaler koji bi trebalo uskoro da uđe u treninge. U fazi priprema, zbog velikog opterećenja, došlo je do upale mišića. Indikovan je kineziotejping radi pospešivanja cirkulacije i lakše resorpcije mlečne kiseline, zbog čijeg je nagomilavanja do upale i došlo.

Na fotografiji se vidi primena kinezitejpinga:

  • na mišiće zadnje lože natkolenice (leva noga)
  • kod povrede Ahilove tetive (leva noga)
  • na m. Tibialis posterior (desna noga).

Kinezitejping na fotografiji primenio fizioterapeut Vlada iz Beograda, specijalni saradnik Penzina.


About the author

Fizioterapeut Vlada

Vlada Stevanović je viši i strukovni fizioterapeut iz Beograda sa višegodišnjim radnim iskustvom u beogradskoj renomiranoj klinici za rehabilitaciju (stručni staž i volontiranje), u fitnes klubu, ali i u samostalnom radu sa pacijentima – naročito sa decom i starima. Na Penzinu obrađuje teme vezane za fizioterapiju, kineziterapiju, kineziotejping, postoperativne terapije, itd.

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija