Početna Magazin Godine Kilometar kose nadomak cilja – još 35 metara!

Kilometar kose nadomak cilja – još 35 metara!

Kilometar kose nadomak cilja – još 35 metara!

Humanitarna inicijativa Kilometar kose je veoma blizu svog cilja – nakon manje od šest meseci, kosu za izradu perika za bolesnu decu je doniralo preko 3000 ljudi!

Poslednjim brojanjem pristigle kose evidentirano je da je prikupljeno 964 metra kose!

U partnerskim salonima koji se nalaze širom Srbije moguće je donirati kosu i dobiti besplatno šišanje do 31. jula 2015. godine.

Iz saopštenja koje je ovim povodom pristiglo redakciji Penzina:

Dragi naši Penzin,

Hvala Vam što ste na samom početku humanitarne inicijative Kilometar kose pružili podršku i proširili vest o našem radu. To je doprinelo našim rezultatima i raduje nas što možemo da podelimo lepe vesti – nadomak smo našeg cilja!

Nakon prikupljenog kilometra, zainteresovani donatori će kosu i dalje moći da pošalju poštom ili lično donesu na adrese dostupne na Fejzbuk stranici Kilometra kose.

;

Kilometar kose obezbeđuje besplatne perike od prirodne kose deci i mladima uzrasta do 21 godine, koji su zbog bolesti ili medicinskog tretmana izgubili svoju kosu. Na ovaj način, njima se vraća samopouzdanje i osećaj identiteta dok prolaze kroz teške životne trenutke. Perike se izrađuju po meri i za jednu periku potrebno je 6 do 8 donacija kose i gotovo mesec dana rada vlasuljara.

Pozivaju se i društveno odgovorne kompanije, organizacije i udruženja da se akciji priključe doniranjem finansijskih sredstava koja bi pomogla nastavak projekta.

Podelite sa prijateljima i pratite Penzin na Fejzbuku!