Društvo Magazin Godine Svet

Kampanja za više seksa – Učini to za Dansku!

Ako Danci ne počnu da upražnjavaju više seksa, Danska će uskoro biti suočena sa velikim problemom. Tako to vidi velika turistička agencija Spies Travel.

Radi se zapravo o problemu koji pritiska sve evropske zemlje – o niskom natalitetu. Stopa nataliteta u Danskoj je 2013. godine bila 10 živorođenih na 1.000 stanovnika.

Retko se ovom problemu pristupa sa ove strane i ne znamo da li su Danci pred izumiranjem baš zato što izbegavaju seks, ali Spies Travel je rešio da poradi na tom aspektu. Prema podacima ove agencije, 10 odsto Danaca začeto je na odmoru, a 46 odsto ima više seksa na odmoru u poređenju sa svakodnevnim životom.

Zato su oni osmislili čitavu kampanju: Do it for Denmark! (Učini to za Dansku). U reklami za kampanju kažu da će to definitivno i njima doneti više posla ali, nadaju se, i više malih Danaca.

Osmišljeno je jednostavno takmičenje: Treba rezervisati kada žena ovulira, začeti dete, dokazati da je začeto na odmoru (ne kaže se kakav dokaz je potreban) i budući roditelji će dobijati potrepštine za bebu u toku tri godine.

Što se tiče onih koji su stariji ili im se nikako ne može desiti da začnu dete (gej brakovi su legalizovani u ovoj zemlji), agencija kaže da će se to rešavati u hodu i poručuje im da se ne radi o pobedi, već o učestvovanju. Neka igre počnu!

Ispod možete pogledati reklamu koja je na danskom sa titlom na engleskom.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija