Društvo Magazin Godine Život i godine

Trogodišnjak spasao deku iz vrelog automobila

U američkoj državi Tenesi, jedan deka (68) našao se zaključan u automobilu parkiranom na suncu. Vest bi možda bila smeštena u “crnu hroniku” da jedan mališan nije pazio na lekcije svoje majke… 

Deka Bob King imao je u prethodnih šest meseci nekoliko tretmana raka i dva srčana udara, te je ostao u kolima da sačeka suprugu dok je ona izašla da se pridruži događaju koji je organizovala lokalna crkva.

Međutim, brava se automatski zaključala i Bob je shvatio da se našao u klopci, u automobilu koji se lagano zagrevao, bez mogućnosti da uključi klimu bez kontaktnog ključa. Počeo je da paniči, a onda mu se sreća osmehnula.

Dečak Kit Vilijams, star svega tri godine, malo pre tog događaja bio je podučen od majke o opasnostima ostanka u kolima na suncu. Čim je ugledao deku koji kuca na prozor mališan je shvatio o čemu se radi i otrčao je po pomoć uspevajući da izgovori samo: Zaključan! Zaključan! – piše ABC.

Ovo je samo još jedan primer o tome kakve sitnice mogu da ugroze naše zdravlje, pa i život, ali i kako malo predostrožnosti jedne ponosne majke može da ga spase. Mališan svoje lekcije nije zaboravio, pa ne bi trebalo ni mi.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija