Početna Magazin Godine Društvo Trogodišnjak spasao deku iz vrelog automobila

Trogodišnjak spasao deku iz vrelog automobila

U američkoj državi Tenesi, jedan deka (68) našao se zaključan u automobilu parkiranom na suncu. Vest bi možda bila smeštena u „crnu hroniku“ da jedan mališan nije pazio na lekcije svoje majke… 

Deka Bob King imao je u prethodnih šest meseci nekoliko tretmana raka i dva srčana udara, te je ostao u kolima da sačeka suprugu dok je ona izašla da se pridruži događaju koji je organizovala lokalna crkva.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Međutim, brava se automatski zaključala i Bob je shvatio da se našao u klopci, u automobilu koji se lagano zagrevao, bez mogućnosti da uključi klimu bez kontaktnog ključa. Počeo je da paniči, a onda mu se sreća osmehnula.

Dečak Kit Vilijams, star svega tri godine, malo pre tog događaja bio je podučen od majke o opasnostima ostanka u kolima na suncu. Čim je ugledao deku koji kuca na prozor mališan je shvatio o čemu se radi i otrčao je po pomoć uspevajući da izgovori samo: Zaključan! Zaključan! – piše ABC.

Ovo je samo još jedan primer o tome kakve sitnice mogu da ugroze naše zdravlje, pa i život, ali i kako malo predostrožnosti jedne ponosne majke može da ga spase. Mališan svoje lekcije nije zaboravio, pa ne bi trebalo ni mi.