Početna Magazin Godine Društvo Trogodišnjak spasao deku iz vrelog automobila

Trogodišnjak spasao deku iz vrelog automobila

U američkoj državi Tenesi, jedan deka (68) našao se zaključan u automobilu parkiranom na suncu. Vest bi možda bila smeštena u „crnu hroniku“ da jedan mališan nije pazio na lekcije svoje majke… 

Deka Bob King imao je u prethodnih šest meseci nekoliko tretmana raka i dva srčana udara, te je ostao u kolima da sačeka suprugu dok je ona izašla da se pridruži događaju koji je organizovala lokalna crkva.

Međutim, brava se automatski zaključala i Bob je shvatio da se našao u klopci, u automobilu koji se lagano zagrevao, bez mogućnosti da uključi klimu bez kontaktnog ključa. Počeo je da paniči, a onda mu se sreća osmehnula.

Dečak Kit Vilijams, star svega tri godine, malo pre tog događaja bio je podučen od majke o opasnostima ostanka u kolima na suncu. Čim je ugledao deku koji kuca na prozor mališan je shvatio o čemu se radi i otrčao je po pomoć uspevajući da izgovori samo: Zaključan! Zaključan! – piše ABC.

Ovo je samo još jedan primer o tome kakve sitnice mogu da ugroze naše zdravlje, pa i život, ali i kako malo predostrožnosti jedne ponosne majke može da ga spase. Mališan svoje lekcije nije zaboravio, pa ne bi trebalo ni mi.