Ekonomija Magazin Godine Srbija Svet

Kako Blumberg vidi Srbiju na listi 63 ekonomije sveta

Blumberg je napravio listu prema “indeksu bede” 63 ekonomije sveta prema kriterijumima kao što su nezaposlenost, inflacija, dugoročne prognoze, itd, a rezultat se može nazvati i dobar-loš-zao. Zanimljivo je da jugoistočna Azija im nekoliko predstavnika u najboljem delu liste, ali i to da se na listi, na neslavno visokom mestu, ove godine našla i Srbija.

Iako Blumbergove podatke treba posmatrati sa rezervom, pa ponekad i podozrenjem, ipak je zanimljivo pogledati kako njihov algoritam vidi Srbiju.

Napomena Penzina: Prilikom posmatranja liste ne treba zaboraviti i moguću političku pozadinu kod ocenjivanja zemalja koje se u SAD često doživljavaju kao neprijateljske, kao što su, na primer, neke južnoameričke države.

statistika-ekonomija-srbija-svet


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija