Moja Penzija Pitanja i odgovori

Kada mogu u penziju bez umanjenja?

Radim neprekidno u istoj firmi od jula 1980. godine. Kada mogu u penziju bez umanjenja? 

Pitanje čitateljke Penzina:

Poštovani, zaposlila sam se 15. jula 1980. godine u firmi gde radim, neprekidno, do danas. Kada mogu u penziju, bez umanjenja? Hala unapred!

Odgovor Penzina:

Poštovana, najpouzdanije informacije možete uvek dobiti jedino u PIO fondu. Ipak, nadamo se da Vam možemo pomoći samo informativno.

S obzirom da želite u penziju bez umanjenja potrebno je da imate kompletan radni staž. U 2014. godini imate 34 godine radnog staža (pod uslovom da su svi doprinosi isplaćeni i da nema dugova prema PIO fondu).

S obzirom da za ove penzije trenutno važi uslov: “pripadnici oba pola sa 45 godina staža osiguranja, bez obzira na starost”, u penziju bez umanjenja biste mogli tek 2025. godine, odnosno za 11 godina.

Naravno, ovo pod uslovom da se u pomenutom periodu još koji put ne promene uslovi :)

Preporučujemo linkove:


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija