Početna Magazin Godine Jeftino putovanje – Odrasti i zaboraviti bakine savete

Jeftino putovanje – Odrasti i zaboraviti bakine savete

Niko ne može osporiti kako su bakini saveti sasvim prikladni nekome od svojih sedam godina. Ali mnogi od nas još uvijek su u tom filmu i sa 37 – kaže se u Vodiču za besplatna putovanja Kluba punika

Intenet časopis Klub putnika, objavio je svojevrstan kratki besplatni vodič za jeftina putovanja u kome savetuju da odbacimo bakine savete i otisnemo se u svet:

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

– Većina nas imala je priliku provesti bar nešto vremena uz svoje bake. Neke bake su više, a neke manje klasične. Zamislimo sada jednu sasvim klasičnu baku, u situaciji gde svom unučetu daje savete o svetu: „Ne pričaj sa strancima!, Nikad nemoj ući u auto sa strancem!, Nikad nemoj uzeti slatkiš od stranca s ulice!, Pazi kako prelaziš ulicu!

– Niko ne može osporiti kako su to sasvim prikladni saveti jedne bake nekome od svojih sedam godina. Ali mnogi od nas još uvijek su u tom filmu i sa 37! Putovanje se čini kao sasvim nezamisliva stvar ako se bojimo stranaca, a svet se vrlo lako može obići – i to uz ekstremno malen budžet – čineći sasvim suprotno bakinim savetima (osim savjeta za prelaženje ceste, vazda valja biti oprezan). No nije baka za baciti, treba biti pametan i znati šta radite.

U vodiču su obrađene teme kao što su:

  • prevoz – autostopom, biciklom, peške, itd.
  • noćenje – kampovanje, volontiranje, itd.
  • hrana – restorani, narodne kuhinje, priprema hrane na putu, sakupljanje, lov…
  • internet – može li se na put bez post-pejda
  • higijena – sa malo para za ekstremnije putnike
  • posao na putu – privremeni rad za nadoknadu troškova
  • ostali saveti – ne kupujte nepotrebne stvari…

Na sajtu Kluba putnika pročitajte ceo Vodič za jeftino putovanje.