Magazin Godine Život i godine

Izložba starih zanata u Gerontološkom klubu Novi Žednik

Posetioci su na izložbi starih zanata u Gerontološkom klubu “Novi Žednik” mogli da vide slike od slame, goblene, kao i ručno izrađene predmete koji su inspirisani narodnim motivima.

Izložbu je svečano otvorio direktor manifestacije “Srbija u ritmu Evrope”, Igor Karadarević. 
Osim veza izloženi su i drugi ručni radovi starih zanata koje su izradili članovi Gerontološkog kluba “Novi Žednik”. Članovi kluba objašnjavaju da dolaze na druženje i učestvovanje u kreativnim radionicama.
Ideja je da izložba postane tradicionalna pred Božićne praznike.Na izložbi su predstavljeni i različiti predmeti koji su izrađeni u tehnici slame. Evropska unija je 2013.godinu proglasila godinom građana i u skladu sa time izložba je otvorena u Novom Žedniku, rekao je direktor gerontološkog centra. 
Na izložbi je prikazano mnogo predmeta od slame, kao i predmeta od materijala koji su karakteristični za ovaj kraj. Cilj je da autentične rukotvorine i proizvodi starih zanata koji čuvaju tradiciju i bogato kulturno nasleđe svake godine budu predstavljeni u nekom od gerontoloških klubova.

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija