Početna Magazin Godine Dve decenije gradnje doma penzionera u Odžacima

Dve decenije gradnje doma penzionera u Odžacima

Gradnja doma za penzionere u Odažcima počela je pre 22 godine. Zgrada veličine oko 1.500 metara kvadratnih treba da ima 18 garsonjera, ambulantu i salu za dnevni boravak i ručavanje.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Dve godine nakon što je ovaj objekat stavljen pod krov, počeli su sukobi između Opštinskog udruženja penzionera i Udruženja penzionera oko toga kome će pripasti pravo na upravljanje ovim objektom. 
– Spor je trajao deceniju i po, da bi sud konačno doneo odluku da je vlasnik započete zgrade Fond PIO Srbije, iako je opština u najvećoj meri bila finansijer te i susedne zgrade u kojoj se pored restorana i društvene sale nalazi još desetak stanova, koje je Fond već prodao – kaže Vukašin Ranđelović, predsednik Opštinske organizacije penzionera.
U oba objekta uloženo je oko 200.000 evra, ali je nezavršena zgrada propadala, a lopovi su pokrali sve što je moglo, pa šteta je procenjena na 30.000 evra. Za potpuno dovođenje u funkciju ovog objekta biće potrebno potrošiti još oko 250.000 evra, uključujući i kupovinu opreme. 
U odžačkoj opštini ima dosta nezbrinutih starijih lica čija su primanja minimalna. Prema podacima samih penzionera, čak je 60-ak njihovih starijih članova moralo potražiti smeštaj u staračkim domovima u Apatinu, Subotici, Bačkoj Palanci i Ruskom Krsturu.