Foto albumi Srbija

Istakanje vina u Južnom Banatu

Južni Banat jedan je od najpoznatijih vinogorja u Srbiji, poznat pre svega po Vršačkim vinogradima i takozvanim “belim vinima sa peska”. 

Stanovništvo ovog kraja već vekovima gaji vinograde i nekada je skoro svako domaćinstvo imalo svoj vinograd i kace i burad puna vina koje se pilo na svim svečanostima, ali i uz jela čuvene vojvođanske kuhinje.

Među tim manjim vinogradima za ličnu upotrebu česti su i čokoti raznih vrsta crnog grožđa od kojih se takođe dobija odlično vino.

Na fotografiji je prikazano istakanje novog vina iz drvenog bureta u koje je isceđeno upravo ubrano grožđe u južnobanatskom selu Gaj kod Kovina.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija