Magazin Godine Srbija

Ironija: nerad komunalnih službi opstruira lokalne izbore

Na dan lokalnih izbora koji se održavaju na Voždovcu, u jednoj od najvećih beogradskih opština, portparol službe hitne pomoći u Beogradu, Nada Macura, uputila je upozorenje građanima da “bez preke potebe ne izlaze na ulicu”, jer je zbog poledice, samo u toku prepodneva povređeno već 19 građana.

Povrede su ortopedske prirode, i nastale su padom na klizavim ulicama prestonice. Onda i ne čude prve vesti Bete, koja prenosi reči predsednika izborne komisije Zorana Lukića, da je izlaznost na lokalnim izborima u Voždovcu u toku prepodneva veoma mala:

– Do 10 sati izašlo je 3,6 odsto upistanih birača i to su podaci sa šest oglednih biračkih mesta. Beograđani koji žive u podavlaskim naseljima – Ripanju, Jajincima i Zucama, imali su problema da izađu na birališta zbog poledice na putu – kaže Lukić i dodaje:

– Alarmirane su zimske službe Beograd puta, posuta je so, i sada građani mogu da glasaju.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija