Početna Magazin Godine Investicioni fond preuzima domove zdravlja

Investicioni fond preuzima domove zdravlja

Investicioni fond preuzima domove zdravlja

Preuzimanjem 100 odsto vlasništva Doma zdravlja “Dr Ristić” u oktobru 2012. godine, regionalni fond “Blue Sea Capital” najavio je i dalju konsoldaciju tržišta privatnog zdravstva u Srbiji.

U maju 2013. godine sklopljeno je partnerstvo sa Specijalnom bolnicom za ginekologiju “Jevremova”, a 21. juna sa “Delta Generali osiguranjem” potpisan je ugovor o 100 odsto preuzimanja Doma zdravlja “Jedro”. 
Tako je nastala prva privatna platforma zdravstva na srpskom tržištu “MediGroup” sa pola miliona procedura i preko 200 hiljada poseta pacijenata godišnje, saznaje sajt eKapija u razgovoru sa Milenom Gajović Shrestha, direktorkom kancelarije “Blue Sea Capital”-a u Beogradu, i Darkom Jelićem, generalnim direktorom “MediGroup”.
U ovom trenutku članice “MediGroup” zajedno broje više od 250 zaposlenih, od toga preko 200 stalno zaposlenih lekara i medicinskog osoblja. Iako vlasnički objedinjene, članice “MediGroup”, registrovane su kao pojedinačne zdravstvene ustanove. 
Mreža će se sastojati od domova zdravlja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i bolnice koje bi pružala vrhunsku negu u specijalizovanoj sekundarnoj i tercijarnoj zdravstvenoj zaštiti ako za time postoji potreba.