Početna Magazin Godine Investicioni fond preuzima domove zdravlja

Investicioni fond preuzima domove zdravlja

Preuzimanjem 100 odsto vlasništva Doma zdravlja „Dr Ristić“ u oktobru 2012. godine, regionalni fond „Blue Sea Capital“ najavio je i dalju konsoldaciju tržišta privatnog zdravstva u Srbiji.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
U maju 2013. godine sklopljeno je partnerstvo sa Specijalnom bolnicom za ginekologiju „Jevremova“, a 21. juna sa „Delta Generali osiguranjem“ potpisan je ugovor o 100 odsto preuzimanja Doma zdravlja „Jedro“. 
Tako je nastala prva privatna platforma zdravstva na srpskom tržištu „MediGroup“ sa pola miliona procedura i preko 200 hiljada poseta pacijenata godišnje, saznaje sajt eKapija u razgovoru sa Milenom Gajović Shrestha, direktorkom kancelarije „Blue Sea Capital“-a u Beogradu, i Darkom Jelićem, generalnim direktorom „MediGroup“.
U ovom trenutku članice „MediGroup“ zajedno broje više od 250 zaposlenih, od toga preko 200 stalno zaposlenih lekara i medicinskog osoblja. Iako vlasnički objedinjene, članice „MediGroup“, registrovane su kao pojedinačne zdravstvene ustanove. 
Mreža će se sastojati od domova zdravlja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i bolnice koje bi pružala vrhunsku negu u specijalizovanoj sekundarnoj i tercijarnoj zdravstvenoj zaštiti ako za time postoji potreba.