Magazin Godine Svet

Internet za 10 hiljada penzionera u Tatarstanu

Program obuke na računaru „Internet – dug život“ biće obezbeđen za deset hiljada penzionera bivše Sovjetske republike Tatarstana (glavni grad Kazanj-Kazan).

Rukovodstvo tatarstanskog odeljenja Saveza penzionera Rusije predložilo je da država organizuje kompjuterske kurseve za starije kako bi bili “na istoj talasnoj dužini sa decom i unucima, kako bi se prilagodili savremenom životu, imali veliki obim informacija ili pronašli posao“, prenosi Personal magazin.
Projekat „Internet – dug život“ vodi Ministarstvo rada i Ministarstvo obrazovanja a kursevi se organizuju u oko 200 škola opremljenim kompjuterskim učionicama. Penzioneri će lakše koristiti 86 državnih usluga preko interneta kako ne bi morali da stoje u redu. 
Obuku će moći da koriste i ljudi pred penzijom, kao i oni koji dobijaju penziju jer su ostali bez roditelja ili su invalidi. Računarske osnove predavaće im školski učitelji i učenici starijih razreda.

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija