Početna Magazin Godine Ilegalni dom za stare naplaćivala uzimanjem penzije

Ilegalni dom za stare naplaćivala uzimanjem penzije

Ilegalni dom za stare naplaćivala uzimanjem penzije

Zrenjaninski osnovni javni tužilac podneo je optužni predlog protiv I. K. (56) iz Zrenjanina, zbog sumnje da je počinila krivično delo neovlašćenog bavljenja određenom delatnošću, piše portal Zrenjaninski.

Kako se podozreva, ona je u periodu od 3. oktobra 2013. do 29. septembra 2015. godine, u Zrenjaninu, pružala usluge domskog smeštaja osobama koje su se nalazile u njenoj porodičnoj kući, dok je zauzvrat dobijala njihove penzije u celokupnom iznosu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Napomena Penzina: Postoje procedure i zakoni da se poštuju. Ali, ako je cena registrovanog doma, koji ispunjava sve uslove i ima sve „papire“, 200, 300 ili 400 evra, ova vest traži da se postavi još pitanja: Kakvu „uslugu“ ljudi mogu uopšte da dobiju za svoje penzije, legalnu ili ilegalnu? Koliko bi država uzela da je dom legalan? Da li bi bilo moguće da postoji legalan dom koji se izdržava samo od penzija štićenika? Ako nije, postoji li uopšte ideja kako ovo može da se reši?

Pregledajte na Penzinu ponudu domova za stare u Srbiji!
Pregledajte na Penzinu ponudu domova za stare u Srbiji!

Te pare je koristila za ishranu i druge potrebe penzionera, dok je razliku u novcu zadržavala za sebe.

Ona je to radila uprkos tome što nije imala rešenje nadležnog Ministarstva za socijalnu zaštitu, kojim se utvrđuje da je ispunila uslove za obavljanje delatnosti domskog smeštaja, a nije posedovala ni dozvolu za rad, čime je prekršila Zakon o socijalnoj zaštiti.

Portal “Zrenjaninski” je i u oktobru 2015. prošle godine pisao o ilegalnim domovima za stare u Zrenjaninu, a taj tekst možete pročitati ovde.