Magazin Godine Srbija Tehnologija i obrazovanje

IAN Telecentar – Besplatna škola računara za stare u Beogradu

Domaća organizacija IAN Međunarodna mreža pomoći razvila je besplatnu podršku u sticanju osnovnih računarskih znanja za najstarije Beograđane. Znate nekog zainteresovanog?

U okviru projekta „Ostavi drugačiji otisak na svet“, koji podržava nemačka fondacija Schuler Helfen Leben, domaća organizacija IAN Međunarodna mreža pomoći razvila je besplatnu podršku za naše najstarije sugrađane u sticanju osnovnih računarskih znanja.

Težnja projekta je da se i kroz ovu aktivnost unapredi korišćenje računara, interneta i savremenih informaciono komunikacionih tehnologija među jednom od grupa stanovnika koja je najviše digitalno isključena u Srbiji, a to su stariji. Projekat će promovisati i međugeneracijsku saradnju kao način premošćavanja digitalnog jaza u populaciji starijih.

IT klub IAN Međunarodne mreže pomoći „Srebrni surferi“ nalazi se u prostorijama organizacije u ulici Đure Daničića 5 (u blizini zgrade “Politike”).

Sredom, četvrtkom i petkom od 11h do 13h, i od 14h do 16h su klubu će raditi mladi IT volonteri IAN Mreže i pomagati korisnicima da nauče osnove korišćenja računara i interneta.

Za više informacija i prijavljivanje kontakt telefon je 3229-732. 

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Add Comment

Click here to post a comment

portal Penzin

Vaš oglas na Penzinu

February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Povezane teme na Penzinu

Linkovi ispod nisu reklame već povezane teme (tagovi, naslovi, itd) sa Penzina koje Gugl prepoznaje kao srodne tekstu koji trenutno čitate...