Početna Magazin Godine IAN Telecentar – Besplatna škola računara za stare u Beogradu

IAN Telecentar – Besplatna škola računara za stare u Beogradu

IAN Telecentar – Besplatna škola računara za stare u Beogradu

Domaća organizacija IAN Međunarodna mreža pomoći razvila je besplatnu podršku u sticanju osnovnih računarskih znanja za najstarije Beograđane. Znate nekog zainteresovanog?

U okviru projekta „Ostavi drugačiji otisak na svet“, koji podržava nemačka fondacija Schuler Helfen Leben, domaća organizacija IAN Međunarodna mreža pomoći razvila je besplatnu podršku za naše najstarije sugrađane u sticanju osnovnih računarskih znanja.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Težnja projekta je da se i kroz ovu aktivnost unapredi korišćenje računara, interneta i savremenih informaciono komunikacionih tehnologija među jednom od grupa stanovnika koja je najviše digitalno isključena u Srbiji, a to su stariji. Projekat će promovisati i međugeneracijsku saradnju kao način premošćavanja digitalnog jaza u populaciji starijih.

IT klub IAN Međunarodne mreže pomoći „Srebrni surferi“ nalazi se u prostorijama organizacije u ulici Đure Daničića 5 (u blizini zgrade “Politike”).

Sredom, četvrtkom i petkom od 11h do 13h, i od 14h do 16h su klubu će raditi mladi IT volonteri IAN Mreže i pomagati korisnicima da nauče osnove korišćenja računara i interneta.

Za više informacija i prijavljivanje kontakt telefon je 3229-732.