Magazin Godine Srbija Tehnologija i obrazovanje

IAN Telecentar – Besplatna škola računara za stare u Beogradu

Domaća organizacija IAN Međunarodna mreža pomoći razvila je besplatnu podršku u sticanju osnovnih računarskih znanja za najstarije Beograđane. Znate nekog zainteresovanog?

U okviru projekta „Ostavi drugačiji otisak na svet“, koji podržava nemačka fondacija Schuler Helfen Leben, domaća organizacija IAN Međunarodna mreža pomoći razvila je besplatnu podršku za naše najstarije sugrađane u sticanju osnovnih računarskih znanja.

Težnja projekta je da se i kroz ovu aktivnost unapredi korišćenje računara, interneta i savremenih informaciono komunikacionih tehnologija među jednom od grupa stanovnika koja je najviše digitalno isključena u Srbiji, a to su stariji. Projekat će promovisati i međugeneracijsku saradnju kao način premošćavanja digitalnog jaza u populaciji starijih.

IT klub IAN Međunarodne mreže pomoći „Srebrni surferi“ nalazi se u prostorijama organizacije u ulici Đure Daničića 5 (u blizini zgrade “Politike”).

Sredom, četvrtkom i petkom od 11h do 13h, i od 14h do 16h su klubu će raditi mladi IT volonteri IAN Mreže i pomagati korisnicima da nauče osnove korišćenja računara i interneta.

Za više informacija i prijavljivanje kontakt telefon je 3229-732. 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija