Magazin Godine Svet

I Grčka odobrila božićnu isplatu penzionerima

Grčka je odobrila dodatnu isplatu penzionerima sa najmanjim primanjima ali ova odluka je iznervirala kreditore koji su suspendovali prošlonedeljni dogovor.

Levičarska vlada je insistirala na tome da ne radi ništa protiv uslova dogovora sa kreditorima povodom smanjenja državnog duga i da je prosto primenila svoje suvereno pravo da odobri isplatu koja će biti finansirana iz budžetskih ušteda.

Konzervativci su ostali uzdržani dok je 196 poslanika glasalo za isplatu.

Krajem decembra parlament će glasati o Ciprasovoj nameri da vrati niže poreze za stanovnike egejskih ostrva koji su već dugo pod pritiskom rastuće migracije iz Turske.

Tokom glasanja u Atini oko 5.000 penzionera je imalo protestni marš ispred kancelarija premijera Ciprasa zbog toga što već godinama primaju manje penzije kao posledica mera štednje za smanjenje državnog duga.

Oni traže da penzije budu vraćene na nivo pre mera štednje, prenosi AP.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija