Početna Magazin Godine Horoskop za utorak, 4. novembar 2014.

Horoskop za utorak, 4. novembar 2014.

Horoskop za utorak, 4. novembar 2014.

Nakon sukoba sa muškim svetom, da bi sebe oslobodila stega, potrebno je da žena prilagodi načine na koje izražava svoje najdublje potrebe. Savremena verzija Lizistrate?

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Znate već onu priču o sukobu planeta u kardinalnim znacima? Pišemo o tome često. Uran u Ovnu i Pluton u Jarcu se još od 2012. nalaze u izazovnom aspektu. Oni zahtevaju menjanje struktura. Oni utiču na celokupno naše doba.

Kada druga nebeska tela prolaze kroz ova (Ovan i Jarac) ili druga dva kardinalna znaka (Rak i Vaga), oni podstiču razvijanje i rešavanje ovog problema ili „globalno“ spuštaju na ličniji nivo. Nekad osvetljavaju poseban aspekt globalnog problema. Današnji dan bi mogao biti jedan od tih dana.

Baš zato što je to deo globalnog problema, manje nas lično boli, ali pokreti u svetu oko nas ne mogu, na duži period, da ne ostave traga i na našim životima. Prve tri nedelje novembra, Mars i Pluton se nalaze veoma blizu jedan drugome u Jarcu. U tačnoj konjukciji će se naći 10. novembra. Ove dve planete nose neku simboliku koja, između ostalog, i plaši, ali o tome ćemo više pisati sledeće sedmice.

Danas ćemo podsetiti na to da i Mars i Pluton označavaju „mušku“ energiju. Iako je Jarac tzv. ženski znak, Mars je egzaltiran u njemu. Jarac zna da bude sasvim odvojen od svoje emotivne prirode (koju shvatamo kao žensku), da bude simbol uspešnog poslovnog čoveka – muškarca na vrhu. Pluton doprinosi ovoj usmerenosti ka moći i uspehu. Ka njima se ide „muški“ – rušenjem prepreka i uništavanjem konkurencije.

Sa druge strane, danas imamo Mesec u Ovnu. On će obrazovati kvadrat, stresan aspekt od 90°, prvo sa Marsom, a onda i sa Plutonom. Na kraju će doći u konjukciju (na isti stepen) sa Uranom u Ovnu. Mesec je „ženska“ energija, arhetip majke i supruge. Danas se on sukobljava sa muškom energijom iz znaka Jarca, a zatim, kroz kontakt sa Uranom, doživljava katarzu i oslobađanje od stega.

Istovremeno, dolazi u inkonjukciju sa Suncem i Venerom u Škorpiji. Inkonjukcija je aspekt koji traži prilagođavanje. Sunce i Venera u Škorpiji mogu označavati seksualno izražavanje žene. Nakon sukoba sa muškim svetom, da bi sebe oslobodila stega, potrebno je da žena prilagodi načine na koje izražava svoje najdublje potrebe. Savremena verzija Lizistrate? :-)

Kako god, ovo je sukob koji se ne dešava samo između polova nego i unutar svake individue ponaosob. To je sukob rođen iz potrebe da dalje razvijamo sebe. Da oslobodimo svoje emocije, da se jasnije i slobodnije izražavamo. U tome nas sputava želja da zgrabimo moć, dobijemo status i steknemo prestiž. Da bismo rešili taj sukob, moramo shvatiti šta su naše prave potrebe. Šta želimo mi u životu, a ne šta okolina želi da mi postignemo.

Na sasvim ličnom planu, ovaj dan bi mogao doneti nešto uzburkanih osećanja, preosetljivost i ishitrene reakcije. Pod najjačim uticajem su kardinalni znaci (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) i Bik i Škorpija.