Početna Magazin Godine Horoskop za ponedeljak, 3. novembar 2014.

Horoskop za ponedeljak, 3. novembar 2014.

Horoskop za ponedeljak, 3. novembar 2014.

Bez obzira da li je reč o ljubavi prema sebi ili prema drugome, postoji snažan nagon da se dopusti da ljubav izleči.

Putem trigona sa Hironom u Ribama, Venera u Škorpiji postaje svesna svojih i/ili rana svoga ljubavnog partnera. Želi da zaleči rane. Da ljubi da prođe. Bez obzira da li je reč o ljubavi prema sebi ili prema drugome, postoji snažan nagon da se dopusti da ljubav izleči.

Pošto je u Škorpiji, Venera je spremna da se spusti ispod površine, ispod privida maski koje svi okrećemo drugima, i da zaroni u suštinu. Ožiljci, emotivni bol i strah od odbijanja ne plaše je kada dobija podršku Hirona. Naprotiv, nju sada umiruje to saznanje da je moguće lečiti bezuslovnom ljubavlju. I sebe i druge.

Bezuslovna ljubav znači opraštanje grešaka, i svojih i tuđih, i mirenje sa manama, njihovo prihvatanje. U takvom okruženju, rane zarastaju.

Da bi se praštanje dogodilo, potrebno je zaboraviti na prošlost. Ovome pogoduje drugi aspekt koji Venera danas pravi – inkonjukcija sa Uranom. Uran u Ovnu jednostavno živi slobodu, živi oslobođen stega i ograničenja.

U ovakvom kontaktu sa Venerom, da bi naši odnosi sa drugima bili dobri, da bismo u potpunosti uživali u danu, on nam poručuje da moramo sebe da oslobodimo tereta prošlog vremena. Ovo je svesnost života u sadašnjem trenutku. Ako bez opterećenja prošlih događaja i postupaka pogledamo i sebe i osobu pored sebe, mnogo ćemo više ceniti i ono što mi jesmo i ono što nam drugi nude.

Da je prošlost bitna i da bez veza sa njom i damarima predaka u nama (da, možemo otići i toliko daleko) ne bismo bili ono što jesmo, na to nas podsećaju Saturn i Mesec u skladnom aspektu. Oba nebeska tela su vezana za korene i oba su u vodenim znacima, znacima koji nas povezuju i kroz vreme.

Ali ovo nije suprotstavljeno toj potrebi da se oslobodimo naslaga prošlosti. Upozoreni smo da prošlost ne treba da bude kamen spoticanja, već osnova našeg daljeg razvitka i razvitka odnosa sa drugima. Na tome se gradi. Ne bismo bili ono što jesmo da nismo prošli životnom stazom kojom smo prošli. Ali ne treba se osvrtati i fokusirati na tu stazu koja je za nama.

Isto tako, prošlost nas vezuje za druge ljude. U prošlosti su nam se putevi sreli. Ali ne možemo ići dalje i ne možemo istinski voleti nekog ukoliko gledamo samo na ono što je bilo (bez obzira da li je dobro ili loše), a zaboravljajući da pogledamo osobu koja sada stoji pored nas.

Današnji dan nam obećava dobar vetar u leđa. Bez obzira da li ćemo se baviti samojačanjem ili jačanjem svojih veza sa drugima, da li ćemo se fokusirati na posao ili zabavu, imamo lepu podršku Sunca u Škorpiji i Plutona u Jarcu.

Ovo je na neki način i produžetak dobrih vibracija koje dobismo u subotu, ali ima i specifičnu snagu dva nebeska tela koja, svako na svoj način, simbolizuju moć. Kada su u dobrom odnosu, onda daju pozitivnu moć za delovanje. Krećemo napred, ali ne ugrožavamo druge. Postižemo ciljeve, ali ne gazimo nikoga na putu do njih. Sve u svemu, veoma zanimljiv dan je pred nama.