Početna Magazin Godine Horoskop za ponedeljak, 3. novembar 2014.

Horoskop za ponedeljak, 3. novembar 2014.

Horoskop za ponedeljak, 3. novembar 2014.

Bez obzira da li je reč o ljubavi prema sebi ili prema drugome, postoji snažan nagon da se dopusti da ljubav izleči.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Putem trigona sa Hironom u Ribama, Venera u Škorpiji postaje svesna svojih i/ili rana svoga ljubavnog partnera. Želi da zaleči rane. Da ljubi da prođe. Bez obzira da li je reč o ljubavi prema sebi ili prema drugome, postoji snažan nagon da se dopusti da ljubav izleči.

Pošto je u Škorpiji, Venera je spremna da se spusti ispod površine, ispod privida maski koje svi okrećemo drugima, i da zaroni u suštinu. Ožiljci, emotivni bol i strah od odbijanja ne plaše je kada dobija podršku Hirona. Naprotiv, nju sada umiruje to saznanje da je moguće lečiti bezuslovnom ljubavlju. I sebe i druge.

Bezuslovna ljubav znači opraštanje grešaka, i svojih i tuđih, i mirenje sa manama, njihovo prihvatanje. U takvom okruženju, rane zarastaju.

Da bi se praštanje dogodilo, potrebno je zaboraviti na prošlost. Ovome pogoduje drugi aspekt koji Venera danas pravi – inkonjukcija sa Uranom. Uran u Ovnu jednostavno živi slobodu, živi oslobođen stega i ograničenja.

U ovakvom kontaktu sa Venerom, da bi naši odnosi sa drugima bili dobri, da bismo u potpunosti uživali u danu, on nam poručuje da moramo sebe da oslobodimo tereta prošlog vremena. Ovo je svesnost života u sadašnjem trenutku. Ako bez opterećenja prošlih događaja i postupaka pogledamo i sebe i osobu pored sebe, mnogo ćemo više ceniti i ono što mi jesmo i ono što nam drugi nude.

Da je prošlost bitna i da bez veza sa njom i damarima predaka u nama (da, možemo otići i toliko daleko) ne bismo bili ono što jesmo, na to nas podsećaju Saturn i Mesec u skladnom aspektu. Oba nebeska tela su vezana za korene i oba su u vodenim znacima, znacima koji nas povezuju i kroz vreme.

Ali ovo nije suprotstavljeno toj potrebi da se oslobodimo naslaga prošlosti. Upozoreni smo da prošlost ne treba da bude kamen spoticanja, već osnova našeg daljeg razvitka i razvitka odnosa sa drugima. Na tome se gradi. Ne bismo bili ono što jesmo da nismo prošli životnom stazom kojom smo prošli. Ali ne treba se osvrtati i fokusirati na tu stazu koja je za nama.

Isto tako, prošlost nas vezuje za druge ljude. U prošlosti su nam se putevi sreli. Ali ne možemo ići dalje i ne možemo istinski voleti nekog ukoliko gledamo samo na ono što je bilo (bez obzira da li je dobro ili loše), a zaboravljajući da pogledamo osobu koja sada stoji pored nas.

Današnji dan nam obećava dobar vetar u leđa. Bez obzira da li ćemo se baviti samojačanjem ili jačanjem svojih veza sa drugima, da li ćemo se fokusirati na posao ili zabavu, imamo lepu podršku Sunca u Škorpiji i Plutona u Jarcu.

Ovo je na neki način i produžetak dobrih vibracija koje dobismo u subotu, ali ima i specifičnu snagu dva nebeska tela koja, svako na svoj način, simbolizuju moć. Kada su u dobrom odnosu, onda daju pozitivnu moć za delovanje. Krećemo napred, ali ne ugrožavamo druge. Postižemo ciljeve, ali ne gazimo nikoga na putu do njih. Sve u svemu, veoma zanimljiv dan je pred nama.