Početna Magazin Godine Horoskop za sredu, 5. novembar 2014.

Horoskop za sredu, 5. novembar 2014.

Horoskop za sredu, 5. novembar 2014.

Bolje bi nam bilo da iskoristimo ove dane za sređivanje sopstvenog haosa, umesto da se mešamo u uređivanje tuđeg. Izvadite trunčicu, manite se debla.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Jaka škorpionska energija (v. Astrološki pregled neba) usmerava nas na istraživanje sopstvenih dubina. Ne izbegavamo ni mračne, od drugih skrivene delove. Preispitivanje sebe nije lako.

Saturn u Škorpiji još od 2012. upire prstom, grdi nas, tovari nam na leđa odgovornost i traži od nas zrelost. Ove sedmice nošenje tereta odgovornosti i sazrevanje nam je olakšano. Zvezde obezbeđuju pomoć.

U ponedeljak smo shvatili da opraštanje i življenje u sadašnjem trenutku mogu da obezbede dobru osnovu za rešavanje sukoba unutar nas samih i sa našom okolinom. Ljubavlju koju smo pronalazili u sebi lečili smo i sebe i druge.

Danas možemo uvideti koliko su dobri kontakti sa drugima važni za sliku koju imamo o sebi. Oni unapređuju naše samopoštovanje. Ovi dani su zato dobri za uspostavljanje ravnoteže u međuljudskim odnosima, za jačanje veza i za osnaživanje same ličnosti kroz kontakte sa drugima. Bolje razumemo i sebe i okruženje.

Saturn nas je dosta mučio, ali prolaz drugih nebeskih tela kroz znak Škorpije u novembru, pokazuje da nas je on dobro i naučio. Sazreli smo i spremni smo za nove izazove. A novih izazova uvek ima.

Drugi aspekt koji Sunce danas obrazuje (prvi je goreopisana trigon sa Hironom) ponavljajući obrazac ponašanja Venere, jeste inkonjukcija sa Uranom. Nije lako ni jednostavno izdržati u svetu koji se neprestano menja. Konstantno zasipanje vestima, nove tehnologije, bezbroj kontakata koje ne možemo ni da „sortiramo“ niti da im odredimo vrednost… Umreženi smo kao nikada ranije i istovremeno sami kao nikada pre. Usamljenost je jedna od odlika savremenog sveta.

Treba izbeći obe krajnosti: i preterano gomilanje bezličnih veza (što viralnih što fizičkih) i potpuno odvajanje iz zajednice.
Ukoliko se izdvojimo iz sopstvenog okruženja, to će se negativno odraziti na sve aspekte našeg života.

Treba naći meru i treba naći balans. Prilagoditi nove tehnologije svojim potrebama, a ne prilagođavati sebe obilju novih mogućnosti. Imati na umu ko kome služi. Ako to savladamo, moći ćemo da izrazimo sebe na pravi način, čuvajući sopstveni integritet, ali ne zanemarujući ni odnose sa drugima.

Danas je bitno da se suzdržimo od moralnih pridika drugima i sređivanja odnosa između drugih ljudi. Postoji opasnost da ćemo povrediti nekog rečima i da će nam se to vratiti kao bumerang. Pri tom, kako to obično biva, nećemo moći da se izdignemo iznad sopstvene povređenosti i da uvidimo da smo zapravo mi započeli. Ako je to uopšte i važno.

Sukob će biti kratkotrajan, ali ga je ipak bolje izbeći. Bolje bi nam bilo da iskoristimo ove dane za sređivanje sopstvenog haosa, umesto da se mešamo u uređivanje tuđeg. Izvadite trunčicu, manite se debla.