Horoskop Magazin Godine

Horoskop za utorak, 25. novembar 2014.

Jupiter

Iako ovaj dan neće biti obeležen izlivom emocija, njih ćemo itekako biti svesni. Danas se mnogo bolje osećamo u svojoj koži. Svesni smo svojih osećanja, ali nećemo biti radi da ih iskazujemo.

Iako snažne, emocije će ostati stegnute u nama. Da li će i kada izbiti na površinu zavisi od toga koje ćemo poteze odigrati narednih par sedmica, kao i od rekacije naše okoline.

Danas je, pak, mala verovatnoća da će do bilo kakve erupcije doći koliko god mi bili sigurni u ono što osećamo i koliko god to osećanje bilo snažno.

Danas bismo mogli napraviti problem druge vrste. Mogli bismo preterati u pokušaju da drugome pomognemo. Kroz insistiranje na potrebi drugog da mu se pomogne, da mi možemo bolje, unižavamo značaj i vrednost te druge osobe. Koliko god da nam je stalo do nje, koliko god da nam naši motivi izgledaju nesebični, trebalo bi da se zapitamo kako bi nama bilo da su uloge zamenjene.

Za raziku od osećanja, sopstveni motivi nam danas nisu baš sasvim jasni. Jer ono što se nama čini kao nesebično žrtvovanje da se pomogne drugome, može biti zamaskirana želja da prikažemo sebe kao bolju osobu i potvrdimo sebi svoju superiornost.

Možda i nema drugog koga “spuštamo” svojim “nesebičnim” pomaganjem, ali je sasvim moguće da danas mnogi ne znaju da prepoznaju sopstvene ciljeve i da se plaše otvorenog takmičenja. U nadmetanju, kada je pošteno i otvoreno, nema ničeg lošeg.

Razmislite koji ciljevi su vam važni i koji je najdirektniji način da do njih dođete. Sa pozicije u kojoj ste podjednako svesni svojih vrednosti i postignutog uspeha (podjednako koliko ste danas svesni i svojih osećanja) lako ćete, bez skrivenih egocentričnih motiva, pomoći onima do kojih vam je stalo.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija