Početna Magazin Godine Horoskop za ponedeljak, 24. novembar 2014.

Horoskop za ponedeljak, 24. novembar 2014.

Horoskop za ponedeljak, 24. novembar 2014.

Danas je dobar dan da probate da nađete način, mesto, vreme kako, gde i u koje doba dana da se „ukotvite“. Nađite makar pet minuta vremena za sebe.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Većina je imala mirnu noć i lepe snove prethodne noći. Iako sedmica pred nama, kada se uzme u obzir burno vreme u kome živimo, i nije posebno napeta, trebaće nam dobar san da se pripremimo za još jedan talas promena koji će nas zahvatiti sledećeg meseca.

Reč je o promenama vezanim za kvadrat između Urana u Ovnu i Plutona u Jarcu. Pisali smo i, neminovno, pisaćemo još o tome. Za sada samo napomena za one koji nisu upućeni: od juna 2012. do marta 2015. godine, ove dve tzv. „generacijske planete“ obrazovaće niz kvadrata tražeći od današnjeg društva duboke, suštinske promene.

Ovo većina na oseća direktno, već putem uticaja društvene situacije na svoj život. Dakle, to nije dan koji ostaje u sećanju, već trenutno nejasna povezanost događaja koja će obeležiti ovo vreme.

Zato, iako ćemo o ovome više pisati što bude bio bliži sledeći, pretposlednji egzaktni kvadrat između ove dve planete (15. decembar), sada samo napominjemo da treba što više voditi računa o sebi. Ponašati se prema sopstvenom biću kao što se ponašate prema osobi koju volite, a koju trenutno treba zaštititi. Jer inače nećete imati vremena. Imaćete samo izgovore.

A u ovakvim vremenima, potrebna je smirenost i snaga. Ni jedno ni drugo nećete imati ako dopustite da vas okolnosti bacaju na sto strana i da jurite sopstveni život umesto da ga živite. Danas je dobar dan da probate da nađete način, mesto, vreme kako, gde i u koje doba dana da se „ukotvite“. Nađite makar pet minuta vremena za sebe.

U Astrološkom pregledu sedmice smo spomenuli da Hiron, nebesko telo koje nas opominje na nezalečene rane i uči kako da vidamo sebe, danas kreće direktnim hodom kroz saosećajni znak Riba. Šta ste prethodnih pet meseci, dok se Hiron prividno kretao unazad, naučili o sebi i onome što vas boli?

Ako se niste plašili da se zagledate u sebe, sada to saznanje možete iskoristiti da zalečite stare rane i da sebi pomognete u mesecima koji predstoje pronalaženjem neke „sigurne luke“.

Nije bitno da li je reč o meditaciji, kafenisanju sa prijateljima, kupovini, bavljenju sportom ili gledanju sportskih događaja, lakiranju noktiju ili igranju šaha, čitanju knjiga ili pravljenju kolača… Zurenju u jednu tačku. Svejedno. Dopustite sebi taj „izlaz“. Omogućite sebi „ventil“.

Jer treba izdržati turbulencije koje nam predstoje. Ne mora biti ništa loše, ali pomaci i promene, čak i pozitivni, utiču na nas. A dobro bi bilo da dovoljno osnažimo sebe, kako bismo i mi mogli da utičemo na pravac tih promena i da nam, nakon tih turbulencija, bude bolje.