Početna Magazin Godine Horoskop za sredu, 26. novembar 2014.

Horoskop za sredu, 26. novembar 2014.

Horoskop za sredu, 26. novembar 2014.

Danas će misli i emocije biti u skladu. Reči dobijaju snagu i boju, ali ostaju odmerene. Osećanja dobijaju svoj snažan izraz, ali nisu nekontrolisana.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Danas Mesec prelazi kroz poslednju dekadu Jarca i na svom prolasku dolazi na isti stepen na kome je i Mars. Dva znaka ispred njih, u Škorpiji, dolazi do susreta Merkura i Saturna.

Dok Mesec i Mars borave u Jarcu čiji je prirodni vladar Saturn, dotle su Saturn i Merkur u znaku Škorpije, kojim je tradicionalno vladao Mars (sada je to vladarstvo dodeljeno Plutonu).

Ova pozicija gde planete razmenjuju svoja sedišta, jača obe planete, a kroz konjukcije sa Mesecom odnosno Merkurom, ta snaga se prenosi i na njih. Uostalom, konjukcija može da se posmatra kao združeno delovanje planeta uključenih u nju.

Sa jedne strane, imamo Mesec i Mars, nebeska tela koja vezujemo za potrebe i porive, a sa druge Merkur i Saturn, planete koje povezujemo sa misaonim procesima i učenjem. Da bi sve bilo još zanimljivije, emotivno aktivnu kombinaciju Meseca i Marsa zatičemo u hladnom i proračunatom Jarcu, dok ozbiljnu i strogu kombinaciju Merkura i Saturna nalazimo u eruptivno emotivnoj Škorpiji. Pri tome se ova četiri nebeska tela međusobno podržavaju.

Da one koje astro simboli ne zanimaju preterano ne bismo dalje zamarali time šta je zanimljivo u ovome, preći ćemo na jednostavno i kratko tumačenje: danas će misli i emocije biti u skladu.

Nećemo dozvoliti da nepromišljenim izlivom emocija nekoga povredimo, ali nećemo biti emotivno distancirani i hladni. Reči dobijaju snagu i boju, ali ostaju odmerene. Osećanja dobijaju svoj snažan izraz, ali nisu nekontrolisana.

Imajući sve ovo na umu, hajde da vidimo kako susret Merkura i Saturna u Škorpiji deluje na različite znake i podznake. Ipak je ovo godišnji događaj koji ima mnogo veću težinu.

Što se znakova tiče, ako ste rođeni u poslednjoj dekadi Škorpije ili Bika, na vas, naravno, ova konjukcija najviše utiče.

Škorpije bi trebalo da provere da li su izvršile sve svoje obaveze, a ozbiljan razgovor koji ova konjukcija simbolizuje, za njih bi mogao imati mnogo veći značaj nego za ostale.

Za Bikove poslednje dekade, ovo bi mogao biti početak kraja blokade koju osećaju već godinu dana.

Rakovi i Ribe poslednje dekade imaju podršku Saturna već izvesno vreme. To nije podrška koja izaziva ushićenje i radost, već sigurnost, a kombinacija sa Merkurom doprineće mogućnosti da ta sigurnost bude stavljena na papir i zapečatirana.

Lavovi i Vodolije poslednje dekade će zahvaljujući ovoj konjukciji možda napokon shvatiti šta je to što ih koči već godinu dana, šta je to što treba da bolje savladaju kako bi mogli da krenu dalje.

Device imaju bolju osnovu od Blizanaca za dalju izgradnju, ali su pripadnici oba znaka prilično sumorni ovih dana, a da ni sami ne znaju zašto.

Ovnovi, Vage i Stelčevi su više posmatrači i možda ih čak pomalo i iznenađuje njima neshvatljiva promena raspoloženja i uozbiljavanje komunikacije.

U daljem tekstu vam dajemo moguća tumačenja po položaju ove konjukcije u kućama natalne karte. Da bismo vam olakšali, stavili smo verovatne podznake u zagradu, ali, ako niste sigurni, ipak proverite u svojoj natalnoj karti u koju kuću pada 26° Škorpije.

U 1. kući (podznak Škorpija) – definišite svoje ciljeve i postavite neke granice

U 2. kući (podznak Vaga) – definišite sopstvene vrednosti, proverite i sklopite ugovore koji imaju materijalnu vrednost

U 3. kući (podznak Devica) – ozbiljan razgovor omogućava uvod u razrešenje dugotrajnog problema u komunikaciji, potpisivanje ugovora zaokružuje mukotrpne pregovore

U 4. kući (podznak Lav) – završavanje papirologije vezane za dom, značajan razgovor sa roditeljima, vesti o porodičnom poslu ili poslu koji obavljate iz kuće

U 5. kući (podznak Rak) – potreba da se sa decom ozbiljno porazgovara, potpisivanje sportskog ugovora, pretvaranje hobija u ozbiljan posao

U 6. kući (podznak Blizanci) – potreba da se definiše podela zadataka na poslu kako bi se okončao problem koji već duže vreme traje među kolegama, zahtevanje potpisivanja ugovora za posao koji obavljate

U 7. kući (podznak Bik) – potpisivanje „predbračnog“ ugovora, definisanje odonosa između dvoje ljudi, donošenje presude u dugotrajnoj parnici

U 8. kući (podznak Ovan) – potpisivanje ili raskidanje ugovora sa bankom, ozbiljan razgovor sa partnerom o problemima u intimnom životu

U 9. kući (podznak Ribe) – dobijanje diplome, razgovor koji otklanja kočnice koje već duže vreme sputavaju potencijal osobe

U 10. kući (podznak Vodolija) – poslovni ugovor, razgovor kojim se rešavaju problemi u odnosima sa nadređenim

U 11. kući (podznak Jarac) – razgovor ili vest koje dovode do kristalisanja ciljeva, zvanično saopštenje koje će uticati na osobu ili razgovor sa prijateljem koji će preokrenuti odnos

U 12. kući (podznak Strelac) – trač koji se rasvetljava, otkrivanje tajne koja će preokrenuti situaciju.

Iskombinujte svoj znak i podznak. Igrajte se astrološkim simbolima, vidite kuda vas dan vodi i razmišljajte o sebi i svom razvoju.