Horoskop Magazin Godine

Horoskop za utorak, 23. septembar 2014.

Ovaj i naredni dani nude uverenje da će stvari sada početi da se razvijaju. Dobijamo šansu za novi početak i obećanje da će oni koji se usude imati sreće.

Danas, pre svitanja, u 4:30, Sunce je prešlo u znak Vage i označilo početak jeseni. Neposredno pre toga, Pluton je u Jarcu krenuo direktnim hodom (v. Astrološki pregled za sedmicu 21-28.9).

Većina nas ima omiljeno godišnje doba, čak i sada kada se meteorološke granice među njima stapaju i brišu. Ali je važno svako godišnje doba poštovati i iskoristiti njegov potencijal. Iako neki od nas nisu ratari, ipak smo isuviše mali da bismo išli protiv prirode; a iako mnogi nikada nisu ni prisustvovali žetvi, a kamoli želi, svi mi pratimo neke prirodne tokove razvoja. Ovaj početak jeseni obećava dobru “žetvu”.

Pre više od pet meseci, Pluton je krenuo unazad (iz naše, zemaljske, perspektive). Ništa neuobičajeno za njega. Ali se ne dešava često da se njegovo pokretanje unapred, poklopi sa ravnodnevnicom – danom kada usaglašavamo prošle radnje i buduća stremljenja. Šta smo to, možda i nesvesno, razgrađivali prethodnih meseci? Proveravali dubinu temelja, premeravali osnovu na kome ćemo zidati? Da li nas je život stalno vraćao na početak priče započete proletos?

Ovaj i naredni dani nude uverenje da će stvari sada početi da se razvijaju. U kojoj sferi života će biti primećen ovaj razvoj, zavisi od nas samih i naših natalnih karti. Međutim, kako je Vaga znak ličnih odnosa – ja prema tebi i ti prema meni, moguće je da ćemo svi primetiti promene u ovoj oblasti ili da će se razvoj odnosa preslikati i na druge sfere života.

Nakon prelaska Sunca u Vagu, Mesec i Venera se spajaju u konjukciji u znaku Device i obrazuju sekstil sa Saturnom u Škorpiji. Jasno smo definisali svoje prave potrebe i usaglasili sa načinom na koji ih iskazujemo i na koji zadovoljavamo svoje želje. Znamo gde su granice i šta nas sputava, a šta nam daje dobar temelj za gradnju.

Kako Jupiter u Lavu pravi inkonjukciju sa retrogradnim Hironom u Ribama, mi smo prinuđeni da usaglašavamo svoja htenja i težnje sa težnjama šire zajednice u kojoj živimo. Ali sve su ovo dobre osnove za napredak. Jer smo očistili nepotrebno, definisali šta želimo, pa dobijamo šansu za novi početak (Mlađak u Vagi – sreda) i obećanje da će oni koji se usude imati sreće (trigon Jupitera i Urana u četvrtak)


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija