Početna Magazin Godine Horoskop za sredu, 24. septembar 2014.

Horoskop za sredu, 24. septembar 2014.

Horoskop za sredu, 24. septembar 2014.

Današnji dan je idealno vreme za pokretanje u željenom pravcu. Nemojte niti žuriti niti očekivati odmah mnogo.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Juče je Sunce ušlo u znak Vage i već danas ga je stigao Mesec. Početak godišnjeg doba, prvi stepeni kardinalnog znaka – znaka koji pokreće i Mlad mesec, Mlad mesec blizu koga se nalazi Venera, Venera koja uprkos tome što je u drugom znaku, pokroviteljski deluje, a pokrovitelj je sigurno i Mars, Mars koji je najbolji zaštitnik kada je na našoj strani.

Sve u svemu, ovaj Mlađak je spreman da pokrene stvari više nego što to Mlad mesec i inače čini.
Put nam je otvoren, a odredište nam osvetljavaju i Jupiter i Uran koji će sutra biti u idealnom odnosu jedan prema drugom, ali čiji se uticaj oseća već neko vreme.

Ovakvim danima, obično vam na Penzinu dajemo smernice prema osnovnim elementima vaše natalne karte  npr. u kojoj sferi života bi ti počeci mogli biti kada ste vi u pitanju. Danas to nećemo učiniti jer nam se čini da vam time ne bismo pomogli. Jer, da bi ovu energiju iskoristili, potrebno je da razbijete okvire uobičajenog razmišljanja, da budete smeli i odvažni da živite i dišete punim plućima.

Sa druge strane, ovom energijom se ne korača ka novim snovima, već se ide ka ispunjavanju već izmaštanih i započetih. Veoma je važno napraviti razliku između toga. Jer ovaj dan i upozorava da je potrebno uskladiti svoja nadanja prema akcijama koje je moguće izvesti. Kod snova koji se tek stvaraju, mi i ne znamo šta i kuda u životu treba krenuti. A ova sedmica i nije vreme za osmišljavanje precizne taktike i razrađene strategije.

Ali zato za ono što odavno nosimo kao želju ili projekat u sebi, čak iako nismo osmišljavali potrebne korake, već znamo kuda treba da se uputimo. To su one stvari koje imaju sve uslove da se ispune osim onog presudnog – naše smelosti da se usudimo. Usudite se danas!

Šta je u pitanju, sasvim zavisi od vas. Nije bitno da drugi u tome vide veliku stvar, važno je da vama to znači. Da vi želite da sebi ispunite jedan davnašnji san, neka je i najmanji u tuđim očima. Bitno je da vi želite da svoj život skrenete (pod blagim ili oštrim uglom, svejedno) u drugom pravcu. Danas imamo podršku za takve stvari.

Nemojte brzati. Jer želje koje su samo želje već dugo vremena, očigledno umeju da čekaju na ispunjenje. Današnja dobra energija je pokretač, ali ona traje. Ona će se u narednim danima ojačavati i širiti kako se na nebu budu tri planete približavale i odvajale jedna od druge odnosno treće formirajući Veliki vatreni trigon. O tome ćemo više pisati u horoskopu za četvrtak, 25. septembar i u narednim sedmicama, ali treba znati da ta energija nosi veliki potencijal, ali koji lako ostaje samo to ukoliko se mi ne pokrenemo.

A današnji dan je idealno vreme za pokretanje u željenom pravcu. Nemojte niti žuriti niti očekivati odmah mnogo.
Jer ovaj Mlađak jeste u kardinalnom, pokretačkom znaku, ali je taj znak Vaga – promišljena, iako odlučna, odlučna, ali odmerena Vaga. Ona zna da bude smela u svom naumu, ali i da proceni šta razliku između smelosti i ludosti. Krenite, dakle, danas. Sigurno, ali bez jurcanja.