Horoskop Magazin Godine

Horoskop za utorak, 2. septembar 2014.

Merkur

Danas Merkur, planeta koja vlada rečima, iz znaka Device prelazi u znak Vage. Tokom predhodnih nedelja preciznost je bila naglašena. Sada preciznost ustupa mesto finoći izraza.

Merkur se brzo kreće, pa će iz Vage izaći 27. septembra. Međutim, danas on neće imati veći uticaj na dešavanja niti će se ova promena osetiti odmah. Jači uticaj Merkur u Vagi će ispoljiti krajem sedmice.

Danas se više oseća toplota vatre. Dok Mesec putuje kroz znak Strelca, on svojim prisustvom u ovom znaku podstiče dva druga nebeska tela u dva druga vatrena znaka i približava njihove energije dajući nam uvertiru u mogućnosti koje će nam ponuditi ove dve planete – Uran u Ovnu i Jupiter u Lavu. Ove dve planete će krajem septembra napraviti egzaktan trigon.

Iako danas on još nije egzaktan (tačan – kada su planete koje obrazuju aspekt na tačno potrebnoj udaljenosti), trigon (udaljenost planeta 120 stepeni, ovaj aspekt pomaže bolji protok energije svake planete) ipak postoji.

A pošto Mesec prolazi kroz Strelca i iz njega aspektuje prvo Jupitera pa zatim i Urana, on tim svojim uticajem povezuje i energije ove dve planete. Ovo omogućava smešak sreće za odvažne i smele. Za one koji prave grandiozne planove i ne plaše se da gledaju ka zvezdama. Ako ste među onima kojima krila još nisu slomljena, možete očekivati dašak nenadanog vetra u vaša jedra.

Druga dekada vatrenih znaka (Ovan, Lav i Strelac) može posebno profitirati od iznenadne sreće u poduhvatima. Danas se možda pokreće zamajac dešavanja koji će svoj pun izraz dobiti krajem meseca. Ako ništa drugo, danas bismo svi mogli da podignemo glave nešto više i da se usudimo da maštamo smelo.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija