Početna Magazin Godine Horoskop za utorak, 18. novembar 2014.

Horoskop za utorak, 18. novembar 2014.

Horoskop za utorak, 18. novembar 2014.

Možete biti veoma tmurni i dosadni i sebi i drugima ili možete zasukati rukave, iskoristiti „uozbiljavanje“ situacije i završiti posao.

Šalu na stranu (u skladu sa ovim utorkom), danas se Sunce sreće sa Saturnom na istom stepenu Zodijaka. To se dešava jednom godišnje, a kao i protekle dve – 2012. i 2013. godine, i ove se dešava u znaku Škorpije.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Naime, Saturnu je potrebno oko dve i po godine da prođe jedan zodijački znak, a od oktobra 2012. godine nalazi se u Škorpiji. Saturn sputava i ograničava naše delovanje. Drevni astrolozi su ga smatrali najtežom od svih planeta i nazivali „velikim malefikom“ – velikim zločiniteljem.

Savremeni astrolozi su razvili izbalansiranije viđenje ove planete, viđenje koje prepoznaje i njegovu konstruktivnu stranu, a ne fokusira se samo na njegove negativne odlike. Tako danas znamo da to što izgleda da nas Saturn sapliće i vraća stalno na jednu istu stvar, znači da ona nije do kraja rešena, da nije završena. Bez Saturna ne bismo mogli da se fokusiramo, ne bismo znali šta je odgovornost, posvećenost i disciplina.

Prolaskom kroz određene kuće naše natalne karte, on naglašava potrebu da se odgovornije pristupi pitanjima vezanim za nju.

Kada mu se Sunce, na svom ujednačenom godišnjem hodu po Zodijaku, pridruži na istom stepenu, kao što je danas slučaj, dobijamo nešto kao rezime postignutog u određenoj sferi života.
Jesmo li zadovoljni urađenim? Da li treba učiniti još nešto, uložiti dodatni napor? Ili je potrebno korigovati način delovanja?

Ako je napredak postignut, ako smo bili disciplinovani i istrajni, dan kao što je ovaj utorak može doneti uvid u to kako možemo u toj oblasti postići još više. Ako napretka nema, ovaj dan može biti prilično frustrirajuć. Nažalost, većina ljudi nije sasvim sposobna da svoje neuspehe analizira na pravi način. Ili su nam krivi drugi ljudi, vreme u kome živimo i sl. ili sebe doživljavamo kao gubitnika.

Potrebno je naći načina da se spoljašnji uticaji prihvate, promene ili neutrališu, a čovek treba da reši da menja svoje navike i načine delovanja i izražavanja koji ga sputavaju.
Ovo je dan za to. Čak iako smo zadovoljni postignutim, ovo nije dan koji će nam doneti osećaj neizrecive sreće. Ovo je tiho zadovoljstvo iz koga se rađa želja za daljim napretkom. A kod neuspeha, bitno je ne tonuti, već se podići, proceniti mirno situaciju i nastaviti dalje.

Sasvim kratak pregled značenja kuća (Pronađite kroz koju natalnu kuću Saturn prolazi tako što ćete pronaći gde se nalazi 26° Škorpije. Natalnu kartu možete besplatno uraditi ovde)

 • I kuća – osnovni stavovi o životu, spoljašnjost i imidž, ono što smatramo važnim, ono što nas pokreće
 • II kuća – stavovi o vrednstima, finansije, način na koji zarađujemo i trošimo, osećaj sopstvene vrednosti
 • III kuća – neposredno okruženje, način na koji razumemo i učimo, stil komunikacije, kratka putovanja, braća i sestre
 • IV kuća – dom, pripadnost, privatni život, porodica
 • V kuća – stvaralaštvo, deca, romanse, sport i zabava
 • VI kuća – način na koji radimo, svakodnevni zadaci i obaveze, zdravstveno stanje, usluge koje pružamo, saradnici i podređeni
 • VII kuća – partnerski odnosi (bračni, poslovni), uopšte način na koji se odnosimo prema drugima, odnos drugog (onog važnog – partnera bilo koje vrste) prema nama, brak, parnice i sudovi
 • VIII kuća – seks, tuđi novac (banke, zajmovi, novac partnera)
 • IX kuća – naša životna filozofija i mogućnosti koje iz nje proističu, obrazovanje, putovanja, religija
 • X kuća – karijera, društveni status, reputacija, ambicija, nadređeni
 • XI kuća – društvene aktivnosti, prijatelji, organizacije i klubovi, nade i želje, ciljevi
 • XII kuća – svesnost i krivica, unutrašnja snaga i unutrašnje slabosti, skriveni neprijatelji i ozbiljne bolesti