Početna Magazin Godine Horoskop za utorak, 11. novembar 2014.

Horoskop za utorak, 11. novembar 2014.

Horoskop za utorak, 11. novembar 2014.

Jeste li potišteni, setni? Napada li vas t’ga za mladost ili neka druga, neočekivana i naizgled, ničim izazvana? Taj osećaj je prolazan i možda ćete već sa prvom jutarnjom kafom ili čajem zaboravati na njega.

Ali nas, od sredine dana, neki iznenandni događaj ili saznanje mogu podsetiti na taj osećaj. U takvim situacijama, takve osećaje počnemo da doživljavamo kao predosećanja.

Događaj ili vest ne moraju biti loši, ali kada nas nešto udari kao grom iz vedra neba, čak iako je u osnovi dobro, ne prija nam odmah. Izmešta nas iz naše zone sigurnosti. Izaziva reakciju u trenutku kada smo mi bili spremni da se upustimo u neku drugu akciju. I zato je to svojevrsna agresija pa bila ona i sa pozitivnom potkom.

Ovi su dani kao stvoreni za otkrivanje istine, za traganje i kopanje, za listanje starih sveski i pregledanje prašnjavih stvari na tavanu ili podrumu. Samo proverite, dobro razmislite, da li ste za istinu spremni.

Ako ste juče bili spremni da sputate sopstvenu egocentričnost i da se setite vrednosti ljudi oko vas i njihovog značaja za vas, danas možete da uživate u snažnoj podršci okoline. Ona će vam značiti i u trenucima potištenosti i u momentima neočekivanog otkrivanja stvari ili razvijanja situacije.

Ovaj dan verovatno nije idealan za organizovanje velikih zabava sa puno ljudi, ali ga je mnogo prijatnije provesti u društvu partnera, porodice ili bliskih prijatelja. Nama je potrebna podrška drugih i drugi trebaju našu podršku. Nesebično pomaganje drugima ispunjava najdublje potrebe čoveka, pa mnogi zato na sebi primećuju njegov svojevrstan terapijski učinak. Danas je ovo posebno izraženo.

Danas nalazimo dobru ravnotežu između leve i desne strane mozga, između racija i intuicije, logike i osećaja. Uravnoteženi, mnogo lakše postižemo dobre radne rezultate i veća je verovatnoća da će oni biti primećeni i pravilno vrednovani.

U smiraj, naročito ako za to niste imali mogućnosti u toku dana, okupite svoju porodicu. I pričajte. Nemojte samo deliti prostoriju dok piljite u ekran ili monitor. Danas je i priča lekovita. Da lepo usnite i odagnate jutarnju setu.