Početna Magazin Godine Horoskop za sredu, 12. novembar 2014.

Horoskop za sredu, 12. novembar 2014.

Horoskop za sredu, 12. novembar 2014.

Nekada je čovek jednostavno preplavljen osećanjima. Zaronjen. Ovo jutro je takvo, ali za razliku od jučerašnjeg, osećamo da ovo ima veću težinu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Osećanja koja nas ovog jutra posećuju u talasima ne moraju biti negativna. Naprotiv. Ali nam deluje da su značajna i da će ostaviti dublji trag.

Dobro je što smo danas sposobni da ih artikulišemo. Bez obzira da li su pozitivne ili negativne, da li nam prijaju ili ne, ne bi valjalo da tu količinu emocija držimo u sebi. Imamo priliku da izrazimo šta osećamo, da kažemo šta nam je na duši. Umemo i da slušamo i da čujemo šta nam drugi govore.

Merkur u Škorpiji nije postao ništa finiji, reči koje razmenjujemo nisu upakovane u ukrasni papir i nemaju satenske mašnice. Međutim, empatija preovlađuje u ovim danima takođe, tako da je teže povrediti drugog nehotice.

Možemo iskoristiti ove dane za približavanje ljudima od kojih smo se udaljili zahvaljujući nanosima vremena i neispričanim pričama. Male sakrivene istine izlaze na videlo. Mogu boleti, ali će imati i dejstvo lepka za naprsle veze između ljudi.

Ako su pukotine isuviše velike, možemo sebi to priznati i nastaviti dalje. Za male naprsline, najbolje je sanirati ih sad. Jedan od načina da se to uradi jeste otkrivanje sakrivenih tajni. Danas znamo kako svoje da ispričamo i kako tuđe da prihvatimo.

Naravno, u ovakvoj raspodeli energija, najviše profitiraju oni koji reči koriste i na poslu. Pisci lakše pišu, profesori bolje predaju, prodavci su uverljiviji… Uspevamo da prenesemo emociju bez padanja u patetiku. Uverljivi smo bez velikog napora. Sigurni smo u ono što govorimo i prijemčiviji za priče drugih.

Ako želite da prenesete neku priču iz prošlosti, neku porodičnu tajnu, nešto što vam je važno da mlađi naraštaji u porodici znaju, ispričajte to danas. Ili makar najmlađima ispripovedajte neku novu bajku. Danas možemo da izmaštamo i izmaštano ispričamo. Deca će vam biti zahvalna, a bajka će možda postati jedna od priča koja se prenose u porodici i vezuju generacije.

Vodeni znaci (Rak, Škorpija, Ribe) i oni u čijim natalnim kartama ovaj element preovlađuje, najbolje plivaju kroz ove dane.